Prostovoljno gasilsko društvo Motnik prejelo zlati znak Civilne zaščite

0
2059

Ob dnevu Civilne zaščite je Izpostava Ljubljana Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, v sodelovanju z Občino Moravče, včeraj v Kulturnem domu Moravče organizirala regijsko prireditev v počastitev dneva Civilne zaščite. Ob tej priložnosti so bila za izpostavo ljubljanske regije podeljena priznanja, zlati znak Civilne zaščite pa je prejelo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Motnik.

Zbrane je uvodoma pozdravil župan Občine Moravče Milan Blažič, ki je poudaril pomen povezovanja vseh služb, ki delujejo na področju zaščite in reševanja, slavnostna govornica je bila direktorica urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Olga Andrejek.

Najbolj slovesen del prireditve je bila podelitev priznanj zaslužnim, ki so s svojimi dejanji pomagali in sodelovali pri reševanju, zaščiti in pomoči. Priznanja sta letošnjim dobitnikom podelila Olga Andrejek in vodja ljubljanske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Elza Majcen.

Podeljena so bila priznanja Civilne zaščite posameznikom in organizacijam, ki so jih predlagale Občine, gasilske zveze, štabi civilne zaščite, nevladne organizacije, državni organi in društva, in sicer zaradi njihovega prispevka na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Med podeljenimi priznanji je zlati znak Civilne zaščite prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Motnik, ki prav letos praznuje visok jubilej, 120-letnico neprekinjenega delovanja. V imenu društva sta zlati znak prevzela Marjan Semprimožnik in Urška Cerar Orehovec.

ISKRENE ČESTITKE PREJEMNIKOM PRIZNANJ!

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here