Med legende tudi Aleš in Dolfe Šmid

0
1960

Med polčasom zadnje domače prvenstvene tekme se je nadaljeval projekt “100x hvala za naših 100 let”! Pred domžalsko publiko sta tokrat priznanje prejela dva prav posebna gosta, oče in sin, Dolfe in Aleš Šmid.

Priimek Šmid je v domžalskem nogometu prisoten več kot sedem desetletji. Tokratni gost Dolfe je bil v NK Domžale kot nogometaš aktiven kar četrt stoletja, po končani igralski karieri pa se je nemudoma posvetil treniranju mladih, kjer je bil v vlogi trenerja skoraj do konca 2. tisočletja. Obenem jev tem obdobju pa je bil tudi dolgoletni član upravnega odbora NK Domžale. Družinsko zgodbo je nato nadaljeval sin Aleš, ki je prvi trening v Domžalah opravil leta 1976! Po odsluženem vojaškem roku se je v delovanje kluba aktivno vključil na različnih funkcijah, kjer je preživel vse do začetka tega stoletja, redno pa je na tekmah Domžal prisoten tudi kot športni novinar!

Aleš Šmid je ob vključitvi med legende domžalskega kluba, ki letos praznuje 100. obletnico, povedal: ”Na očetovo udejstvovanje v Nogometnem klubu Domžale sem zelo ponosen, nanj pa je seveda tudi oče, saj sem prav zaradi njega tudi sam postal del Nogometnega kluba Domžale. V celotnem dosedanjem obdobju sva doživela ogromno lepih trenutkov, med vsemi pa bi zagotovo izpostavil zlato obdobje Domžal, ki so pod vodstvom Slaviše Stojanovića bile v samem vrhu slovenskega nogometa. Sedaj imava skupaj z očetom to čast, da se bova tako Slavetu, kot tudi Filipu, pridružila med legendami, kar je seveda nekaj zelo velikega.”

Dolfe in Aleš Šmid sta po prejemu priznanja poskrbela tudi za podpis na steno ”100x hvala za naših 100 let”, kjer sta se pridružila Slaviši Stojanoviću in Filipu Filipovskemu.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: M24.si

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here