Spremenjeno delovanje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

0
761

DODATNO OBVESTILO

ZDRAVSTVENI DOM DR. JULIJA POLCA KAMNIK OBČANKE IN OBČANE OBVEŠČA, DA OD SOBOTE, 14. MARCA 2020, DALJE VELJA POSEBEN REŽIM OBRAVNAVE.

VSA VROČINSKA STANJA, VSI SUMI NA OKUŽBO DIHAL, BODO OBRAVNAVANI KOT POTENCIALNA OKUŽBA S KORONAVIRUSOM. VSTOP V STAVBO ZDRAVSTVENEGA DOMA KAMNIK NI DOVOLJEN!

Pregledi teh bolnikov se bodo izvajali izključno v ambulantnem kontejnerju pred urgenco in v popolni osebni varovalni opremi! Zaradi vaše varnosti in varnosti našega osebja, se je za pregled obvezno najaviti in se dogovoriti za termin pregleda. V nobenem primeru pregled ne bo mogoč brez vnaprejšnje telefonske najave na tako imenovani korona telefonski številki 051/642 922 (od 7. od 19. ure). Nenajavljeni bolniki bodo pozvani, da se najavijo na ta telefon, zato nenajavljeni zaradi vaše in naše varnosti ne prihajajte pred zdravstveni dom! Izjema so življenje ogrožujoča stanja. Bolniki z blažjimi prehladnimi znaki bodo pozvani, naj ostanejo doma. Za vsa ostala stanja urgenca deluje kot običajno.

Za informacije o koronavirusu in bolezni, ki jo povzroča, uporabljajte izključno telefon 080 14 04, korona telefon 051/642 922 (od 7. do 19. ure) pa uporabljajte izključno, če menite, da nujno potrebujete pregled.

Zahvaljujejo se vam za razumevanje.


Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik z današnjim dnem, 13. marcem 2020, omejuje dostop v prostore zaradi prevetivnih ukrepov in organizira ter izvaja samo nujne naloge. Odpovedane so preventivne aktivnosti, kot so dejavnosti Centra za krepitev zdravja, fizioterapija, ne nujna zobozdravstvena oskrba, redni in ne nujni pregledi ter podobno.

Ostanejo pa, poleg seveda nujnih zadev, naslednji pregledi oziroma aktivnosti:

 • preventivni pregledi nosečnic pri izbranem ginekologu in preventivne obravnave v patronažnem varstvu,
 • preventivne obravnave otročnic, novorojenčkov in dojenčkov v patronažnem varstvu in
 • preventivni pregledi dojenčkov in predšolskih otrok do 6. leta starosti ter obvezna cepljenja.

Paciente se bo na vhodu v stavbo spuščalo posamezno. Triažna služba bo na vhodu preverjala stanja pacientov in presodila o nujnosti obravnave.

NUJNA MEDICINSKA POMOČ DELUJE POPOLNOMA NEMOTENO.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

 • izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni,
 • ne dotikamo se oči, nosu in ust,
 • v primeru, da zbolimo, ostanemo doma,
 • upoštevamo pravila higiene kašlja,
 • redno si umivamo roke z milom in vodo,
 • v primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke,
 • splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna
 • v času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi,
 • poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

  V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

  Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

  Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.

  Občina Kamnik

Oglasno sporočilo