Pomoč potrebujejo številni okoli nas. Ne spreglejmo jih!

0
1149

Občina Kamnik se je skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite in Območnim združenjem Rdečega križa Kamnik odločila za odprtje posebnega računa za zbiranje donacij, katerega namen je blažitev posledic epidemije koronavirusa in pomoči potrebnim. V zadnjih dneh smo prejeli kar nekaj telefonskih klicev posameznikov,  o tem, kako lahko donirajo finančna sredstva tistim, ki to potrebujejo. Iz teh razlogov smo se torej odločili, da odpremo donacijski račun.

Sredstva lahko donirate na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Kamnik, Ljubljanska cesta 1, 1240 Kamnik, in sicer na številko TRR: SI56 0231 2001 1158 889 ter z obveznim pripisom namena: KORONAVIRUS 2020.

Vsa zbrana sredstva bodo razdeljena s strani za to ustanovljene strokovne skupine, ki jo bodo sestavljali predstavniki Občinske uprave Občine Kamnik, Občinskega sveta Občine Kamnik, Centra za socialno delo Osrednja Slovenija vzhod, enota Kamnik, strokovnih služb osnovnih šol ter Območnega združenja Rdečega križa Kamnik. Skupino bo s sklepom imenoval župan Matej Slapar.

Prav tako se bo na sedežu Rdečega križa Kamnik na Ljubljanski cesti 1 v Kamniku v tem času zbiralo prehranske izdelke z daljšim rokom uporabe, ki se bodo potem tudi razdeljevali ogroženim občankam in občanom.

Donacije gospodarskih subjektov

Svojo srčnost so v preteklih dneh izkazali tudi različni donatorji, bodisi gospodarski subjekti, bodisi humanitarne organizacije oziroma društva ali pa javni zavodi v občini Kamnik.

Vrtec Antona Medveda Kamnik je Domu starejših občanov Kamnik doniral prehrambne izdelke, ki so jim ostali v skladišču, kamniška Qlandia je donirala vodo v plastenkah, podjetje DOM-TITAN in Humanitarno društvo Lions klub Kamnik sta Zdravstvenemu domu dr. Julija Polca Kamnik in Domu starejših občanov Kamnik donirala zaščitne maske, Avtoličarstvo Papež pa je Občinskemu štabu Civilne zaščite podarilo zaščitne kombinezone. Občinski štab Civilne zaščite vlaga izredne napore v zagotavljanje zadostne količine zaščitne opreme, zato smo vsake roke, ki nam je nudena v pomoč, izredno veseli.

Vsem, ki ste se in se še boste odločili donirati, smo iz srca hvaležni. Zagotavljamo vam, da bomo z vsemi prejetimi sredstvi ravnali odgovorno ter v korist naših občank in občanov. Ker smo v preteklih dneh s strani različnih deležnikov, tako posameznikov kot tudi poslovnih subjektov in tudi humanitarnih društev prejeli prošnje, da želijo pomagati z najrazličnejšimi donacijami, lahko glede morebitne donacije (zaščitne opreme in podobno) pokličete na telefonsko številko 040/350 733 (Luka Svetec – Občina Kamnik).

Humanitarna linija

Na Občini Kamnik pa imamo sicer že vzpostavljeno tudi tako imenovano humanitarno telefonsko številko, ki je namenjena občanom v stiski in njihovo oskrbo oziroma dostavo nujnih življenjskih potrebščin, ki velja za oskrbo starejših občank in občanov, ki živijo sami in tistih, ki so oboleli in nimajo nikogar (sosedov, prijateljev,…), ki bi jim priskrbel nujne življenjske potrebščine (hrana, zdravila in podobno). Na številko  051/374-207 (Katja Vegel – Občina Kamnik) lahko pokličete od ponedeljka do nedelje med 9. in 20. uro.

Na Občini Kamnik pa imamo sicer že vzpostavljeno tudi tako imenovano humanitarno telefonsko številko, ki je namenjena občanom v stiski in za njihovo oskrbo oziroma dostavo nujnih življenjskih potrebščin, ki velja predvsem za oskrbo starejših občank in občanov, ki živijo sami in tistih, ki so oboleli in nimajo nikogar (sosedov, prijateljev,…), ki bi jim priskrbel nujne življenjske potrebščine (hrana, zdravila in podobno). Na številko  051/374-207 (Katja Vegel – Občina Kamnik) lahko pokličete od ponedeljka do nedelje med 9. in 20. uro.

Če bo v nastali krizi vsak prispeval tisto, kar je v njegovi moči, bomo iz teh težkih časov lahko odšli kot zmagovalci, pa naj bo to s pomočjo Občinskega štaba civilne zaščite, ki z ustreznimi in pravočasnimi ukrepi ozaveščanja skrbi za varnost in zdravje naših občank in občanov, ali pa z neumornim delom zdravstvenih delavcev, policistov, gasilcev ter zaposlenih v vseh službah zaščite in reševanja, sektorju energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, čistilk in čistilcev, smetarjev, pekov, trgovk in trgovcev ter prostovoljcev in še bi lahko naštevali. Oni so pravi borci naše lokalne skupnosti.

Nenazadnje pa lahko v teh težkih časih pomagamo tudi z vašo pomočjo, dragi naši donatorji, občanke in občani, ki dokazujete, da vam je mar za tiste, ki so pomoči potrebni. Ne spreglejmo jih!

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here