Aktivnosti Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik v soboto, 11. aprila

0
1236

Domu starejših občanov Kamnik trenutno stanuje približno 190 stanovalk in stanovalcev. Čas velikonočnih praznikov žal mnogi ne bodo mogli preživeti v krogu svojih najljubših, zato jim je župan skupaj s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite prinesel sladko presenečenje. Zaželela sta jim prijetne praznike z mislijo na to, da ostanejo zdravi. Darilo je prevzela direktorica Doma starejših občanov Kamnik Maja Gradišek.

Priprava tržnega prostora na Tomšičevi ulici v Kamniku

Na tržnici Kamnik na Tomšičevi ulici je upravljalec tržnice Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o., v sodelovanju s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite, že v zgodnjih jutranjih urah pripravil vse potrebno za to, da se dejavnost izvaja v skladu s priporočenimi navodili pristojnih institucij. Nameščene so bile opozorilne table z novim režimom nakupovanja ter urejena pot vhoda in izstopa na tržnico.

Občanke in občane moramo na tem mestu pohvaliti, saj se resnično obnašajo odgovorno, pri nakupovanju pa dosledno upoštevajo vsa priporočena navodila.

Tudi danes je za red skrbela redarska služba Občine Kamnik, pri usmerjanju in z napotki pravilnega obnašanja pa so sodelovali štirje prostovoljci Študentskega kluba Kamnik.

Dekontaminacija

Pogodbeno podjetje Občinskega štaba Civilne zaščite Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. je opravljajo dekontaminacijo zasebnih površin.

Prostovoljci

Za tiste, ki si ne morejo priskrbeti sami nujnih življenjskih potrebščin (hrana, zdravila in podobno) smo v času epidemije na Občini Kamnik na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel). Na telefon lahko pokličete med ponedeljkom in nedeljo med 9. in 21. uro.

Danes je en prostovoljec eni občanki pripeljal topli obrok na dom, eni osebi pa dostavil živila iz trgovine in zdravila iz lekarne. Štirje prostovoljci nudijo pomoč na kamniški tržnici.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni,
  • ne dotikamo se oči, nosu in ust,
  • v primeru, da zbolimo, ostanemo doma,
  • upoštevamo pravila higiene kašlja,
  • redno si umivamo roke z milom in vodo,
  • v primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke,
  • v času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi,
  • poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here