Pojasnilo Štaba za Civilno zaščito Občine Mengeš glede mask

0
1440
V minulih dneh sta lahko v medijih spremljali pravo novinarsko gonjo, uperjeno proti zaščitnim maskam, narejenih iz »papirnatih servietov«, ki naj zaradi tega ne bi bile primerne za uporabo.
Ker ste takšne maske prejeli konec marca v vsa gospodinjstva, smo vam dolžni pojasniti, da poročanje medijev sloni na nepreverjenih podatkih, ki bi lahko ustvarile dvom o uporabnosti oziroma kakovosti zaščitne maske.
Zato vam posredujemo pojasnilo podjetja SETI d.o.o. iz katerega boste lahko sami razbrali neupravičenost trditev medijev, kar si lahko ogledate na naslednjih povezavah:
Naj tudi mi še enkrat poudarimo, da ne gre za maske iz »papirnatih servietov«, temveč za netkani material Airland, ki ga je preverila Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Ljubljana in podala mnenje, da maska ni za zdravstveno uporabo, se pa lahko uporablja za zaščito splošne populacije v industriji, trgovini in osebni rabi.
Maske zato niso sporne, sporen je način nabave in razdeljevanja s strani države, v kar se v tej objavi ne želimo spuščati, smo pa na to že opozorili odgovorne!
Želimo pa vas seznaniti, da je podjetje SETI d.o.o., Občini Mengeš doniralo še 6.000 kosov materiala za izdelavo nove količine zaščitnih mask, ki so jo prav v teh dneh zaključile prostovoljke Društva upokojencev in bodo prav tako razdeljene med vsa gospodinjstva v občini Mengeš.
Upamo, da smo vam nekorektno poročanje medijev uspeli pojasniti tudi z naše strani, predvsem v želji, da se boste z masko počutili popolnoma varno, obenem pa naj še enkrat izrazimo zahvalo in spoštovanje do prostovoljk in prostovoljcev, ki so bili vključeni v izdelavo prve in druge serije mask.
Štab za Civilno zaščito
Občine Mengeš
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here