Kronika policijske postaje Domžale (od 13.6. do 19.6.2022)

0
617

13. 6. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so na podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osebi. Pri preiskavi so policisti osebi zasegli večjo količino sadik rastline, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Sadike bodo poslane v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu, prav tako bodo o opisanem obveščali sodišče.

13. 6. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti kršitelju zasegli,  zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri
prekrškovnem organu.

14. 6. 2022
VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO
23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila, za katero je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega ji je bilo na podlagi 23. čl. ZPrCP zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Zoper kršiteljico bodo policisti na pristojno sodišče napisali obdolžilni predlog.

16.6.2022
TATVINA SKIROJA

Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da je neznani storilec odtujil skiro. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

17.06.2022
DELOVNA NEZGODA S TELESNO POŠKODBO

Policisti smo bili obveščeni o delovni nezgodi v enem izmed podjetij. Ugotovljeno je bilo, da se je oseba pri delu na krožni žagi porezal po roki, se lažje poškodoval in bil odpeljan na Urgentni blok KC, kjer je bil primerno oskrbljen. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili
odgovornost odgovorne in pravne osebe, zaradi česar bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

17.06.2022
NAJDENA SIGNALNA VADBENA BOMBA
Policisti smo bili obveščeni o najdbi signalne bombe v enem izmed podjetij. Ugotovljeno je bilo, da gre za vadbeno signalno bombo ameriške izdelave, ki pa ni bila aktivna oz. ni predstavljala nevarnosti za okolico. Na kraj je bil klican bombni tehnik, kateri je eksplozivno telo odstranil in ga kasneje tudi strokovno uničil.

17.06.2022
NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je oče izvajal nasilje nad družinskim članom. Zaradi slednjega je bil sprejet zapisnik v zvezi KD Nasilja v družini, storilcu pa je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL, kateri je bil s strani pristojnega sodišča potrjen in podaljšan na 15 dni .

18.06.2022
INTERVENCIJA POLICIJE, ASISTENCA ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
Policisti so bili obveščeni, da v enem izmed lokalov razgraja močno vinjena ženska. Ob prihodu na kraj je ženska z vpitjem, žaljenjem in nedostojnim vedenjem kljub opozorilom policistov nadaljevala, zato ji je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi močne vinjenosti je ženska izgubila zavest in nato ob ponovnem zavedanju povedala, da je poleg alkohola zaužila tudi drogo zaradi česar je bilo na kraj klicano reševalno vozilo s katerim
je bila nato v spremstvu policistov odpeljana na zdravljenje v UKC Ljubljana. Pridržanje je bilo zaradi tega zaključeno. Zaradi kršitev je bil kršiteljici izdan plačilni nalog.

19.06.2022
NAJDENO NEEKSPLODIRANO SREDSTVO
Policisti smo bili obveščeni, da je občan med košnjo trave našel neeksplodirano sredstvo, ki se je nahajalo v gozdu. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za topovsko granato, ki je glede na stanje v gozdu ležala več let. Na kraju so bombni tehniki granato odstranili in bo strokovno uničena.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here