Kronika policijske postaje Kamnik (od 28.4. do 3.5.2020)

0
1693

28.04.2020
SPOR MED SOSEDOMA
Policisti so v Rudniku pri Radomljah obravnavali intervencijo, kjer so se med seboj sprli sosedje in se nedostojno vedli drug do drugega. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V KLET NA DUPLICI
Neznani storilec je poškodoval nosilec ključavnice obešanke in vstopil v klet iz katere je odtujil moško mestno kolo znamke Camox Citya 21, grafitno sive barve in tako oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

KRAVE ODŠLE NA IZLET
Policisti smo bili s strani občana obveščeni o pobeglih kravah iz pašnika v Golicah, katere so se naveličale karantene in odšle na pohod. Policista sta izsledila lastnika, ki je bil opozorjen in je poskrbel za živino.

29.4.2020
UMETNIŠKI NAVDIH
Neznanec-ka je preko noči dobil navdih po ustvarjanju tako, da je s šminko porisal fasado ob vhodnih vratih stanovanjske hiše prijavitelja, kateri je šminko sam počistil in s tem ni bil oškodovan samo presenečen. Sledi uradni zaznamek.

POVOZIL POTOPNI STEBRIČEK
Voznik tovornega vozila se je peljal po Šutni in hitrosti ni prilagodil poteku in lastnostim vozišča tako, da vozilo ni ustavil pred oviro in peljal naprej v času, ko se je potopni stebriček dvignil iz tal in vozilo v celoti poškodoval. Vozniku je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA DENARNICE
V Mostah na parkirišču vrtnega centra je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil sivo denarnico z večjo vsoto denarja in dokumenti in jo oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

ZASEG NEZNANE SNOVI
Policista sta imela v Kamniku v postopku občanko, kateri je bil pri postopku zasežen kovinski mlinček v katerem je bila neznana zelena posušena snov rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršiteljico, uveden postopek o prekršku.

POVOZIL SRNO
S strani občana smo bili obveščeni, da je v naselju Krivčevo povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

30.04.2020
POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Zgornjih Stranjah dvignil denar, katerega je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Pri kopanju luknje za odvod meteornih voda na območju Tuhinja je občan naletel na minometno mino, ITA proizvajalca, oznak DA 81, kalibra 81 mm iz 2. svetovne vojne, ki sta jo strokovnjaka DEVNUS na bližnjem travniku uničila.

01.05.2020
GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, kateri je jakost le te zmanjšal ob prihodu policistov na kraj. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V KLET NA DUPLICI
Neznani storilec je odstranil ključavnico obešanko in vstopil v klet iz katere je odtujil kolo z motorjem znamke Baotian tanco in tako oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo

02.05.2020
INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je na dvorišču na naslovu občan udaril in porinil svojega brata in s takšnim vedenjem pri njemu povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG MLINČKA Z NN SNOVJO
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateri so na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

03.05.2020
INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je hči nedostojno vedla, odrinila in po glavi udarila svojo mamo, katera k sreči ni zadobila telesnih poškodb. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

INTERVENCIJA IN ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so med intervencijo v Suhadolah kršitelju na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here