V uredništvo smo prejeli pismo Blaža Jazbeca in Tomaža Lična, podpredsednika in predsednika sindikata VIR Prodnik ter ga  v celoti objavljamo

0
2240
Na vas se obračava, ker predstavljate občine, ki so solastnik JKP Prodnik (v nadaljevanju komunala Prodnik). Namreč jaz (podpredsednik sindikata VIR Prodnik) in Tomaž Ličen (predsednik sindikata Vir Prodnik) sva v ponedeljek, 11. maja dobila vabilo na zagovor pred odpovedjo. Zagovor je v petek, 15. maja. Prepričana pa sva, da je to posledica najinih nedavnih aktivnosti v zvezi s tem, da se uredi nezakonitosti v zvezi z agencijskimi delavci v Komunali Prodnik. V tej luči za naju ni dvoma, da je cilj, da naju direktor Marko Fatur odstrani iz podjetja. Zato je rezultat zagovora, ki naj bi sicer bil namenjen temu, da se razčisti ali si očitki proti nama resnični ali ne, znan vnaprej. In sicer da kljub temu, da imava dokaze in priče, da očitki ne držijo ali pa da niso zadostne teže, da se nama poda odpoved, bo direktor vseeno naredil ta korak. Prepričana sva da bova bitko dobila na sodišču, ampak to lahko traja leto ali dve. V tem času pa bo uničen sindikat VIR Prodnik v podjetju in ves angažma za ureditev nezakonitosti v zvezi z agencijskim delom.
 
Zato vas iskreno prosiva, tako zaradi naju, ki nama grozi, da zaradi najinega “žvižgaštva”, ko sva opozarjala na hude nepravilnosti v komunali Prodnik, izgubiva med epidemijo vse prihodke, kot tudi zaradi agencijskih delavcev, da kot predstavniki lastnikov pozovete direktorja Faturja, da nemudoma zaustavi postopek odpovedi proti nama.
 
Če rabite dokaze, da so očitki proti nama neutemeljeni vam jih z veseljem posredujeva.
 
Ker imava zagovor že jutri, v petek 15. maja ob 10.00 vas prosiva, da že do takrat urgirate pri direktorju Faturju.
 
Hvala za pomoč.
 
Lep pozdrav,
Blaž Jazbec in Tomaž Ličen, podpredsednik in predsednik sindikata VIR Prodnik
 
PS: vse svetnike, ki ste prejeli mail prosiva, da ga pošljete naprej vašim svetniškim kolegom, da bodo o zadevi obveščeni.
_____________________________________________________________________
 
 
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here