Calcitovci na državnem prvenstvu do sedmih naslovov

0
620

Črni Vrh nad Idrijo je v nedeljo gostil državno prvenstvo za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, prva dirka na slovenskih tleh, ki je štela tudi za točke slovenskega pokala SloXcup, pa je postregla z izjemnimi uspehi kamniških tekmovalcev. Osvojili so sedem majic državnih prvakov, med člani elite je naslov ubranil Rok Naglič.

V vročem nedeljskem popoldnevu je najboljši Slovenec zadnjega obdobja Naglič upravičil status prvega favorita med člani elite in suvereno opravil s tekmeci. V prvem krogu sta mu še sledila Gregor Dimic in Rok Korošec, nato pa je Naglič naredil razliko in z lepo prednostjo slavil tretji zaporedni naslov.

Rok Naglič

»Dirk letos še ni bilo in nisem vedel, kaj pričakovati. Zavedal sem se, da sem konkurenčen, vendar, ko zagledaš na startni listi Roka Korošca, ne veš, kaj pričakovati. Dirkanja sem se lotil z glavo ter celo dirko odpeljal v svojem ritmu, kar se je na koncu obrestovalo. Uspelo mi je ubraniti naslov državnega prvaka, že tretjič zapored v kategoriji elite. Z dirko sem zadovoljen in upam, da jih bomo letos še kaj odpeljali,« je po dirki povedal Naglič.

Naslednji Calcitovec na cilju dirke elite je bil na petem mestu Luka Tavčar, Mihael Štajnar je končal na šestem mestu, Gregor Krajnc na sedmem in Tilen Jagodič na osmem mestu. Peter Zupančič je osvojil 11. mesto. V konkurenci mlajših članov je bil Štajnar drugi, Jagodič tretji.

Med kolesarji do 19 let je na tretjem mestu dirko končal Blaž Žle, tik za njim se je uvrstil Matic Kranjec Žagar. Peter Vovk je bil deveti, od 11. do 15. mesta so se zvrstili Jaka Starman, Ažbe Golmajer, Gal Pavlič, Anže Dolenšek in Nal Auer.

»Na startu nisem bil prepričan, če je to moj dan. Začel sem dobro in povedel dirko. Teo Pečnik in Jakob Klemenčič sta me prehitela, naredila malo razlike, nato sem zaostal. Začeli so se dolgi trije krogi, v katerih sem si govoril ‘ne odnehaj’. In uspelo mi je, saj sem dirko zaključil na tretjem mestu. Sem zadovoljen in upam, da se bo sezona nadaljevala,« je dejal Žle.

Hribovšek in Belak

V konkurenci veteranov letos dirka še lani člana elite kategorije Boštjan Hribovšek in Jure Belak, ki sta na koncu končala kot prvi in drugi.

»Taktika je bila, da ne gledam ostalih, ampak vozim svojo dirko. Če bi prišlo do kakšne okvare ali padca, bi obdržal še zadovoljivo prednost. S trenerjem sva ugotovila, da se je izšlo po načrtu in sem zelo zadovoljne. Proge lani zaradi poškodbe nisem vozil, ampak ni bila bistveno drugačna kot jo sicer poznam, po travniku je bilo nekaj več serpentin,« je razložil državni prvak v kategoriji veterani 1 Hribovšek.

Valter Tomšič je v kategoriji veterani 3 končal na tretjem mestu. Ana Podpečan je osvojila naslov med veterankami.

Med dekleti do 17 let je Hana Kranjec Žagar končala kot tretja. Med kolesarji do 15 let sta Jakob Jere in Gašper Štajnar bila drugi in tretji. Majico državne prvakinje je med kolesarkami do 15 let osvojila Maruša Tereza Šerkezi. Maks Majnik je bil najboljši med dečki do 13 let. Kaja Krapež je v U13 osvojila tretje mesto. Jakob Krapež je bil drugi med dečki do 11 let, v isti starostni kategoriji med dekleti je naslov osvojila Tajda Šoštarko, med deklicami do 9 let pa Anamarija Kosec.

Vsi rezultati: https://prijavim.se/uploads/3630_result.pdf

Obširna fotogalerija: https://prijavim.se/gallery/album/280/xc_crni_vrh_2020___dp/1/

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo