Kratek povzetek dogodkov Kluba borilnih veščin Domžale

0
4283
Pred kratkim je v Izlakah potekal mednarodni kadetski in mladinski kickboxing turnir, ki se ga je udeležila Gaja Hribar iz Kluba borilnih veščin Domžale med starejšimi kadetinjami – 55 kg in starejšimi kadetinjami – 60 kg. V obeh konkurencah je dosegla 3.mesto.
Klub borilnih veščin Domžale se je udeležil Izola Campa, kjer je bilo tudi fizično testiranje reprezentance KBZS.  Naj omenimo, le to, da je Marjan Bolhar v 60 sekundah naredil 80 sklec in 71 trebušnjakov.

BB

 

V Izoli kickboxerje treniral tudi Dejan Zavec

V Izoli se je zaključil že četrti »KBZS Izola kamp«, kjer je od petka do ponedeljka treniralo več kot sto ljubiteljev kickboxinga vseh generacij iz Slovenije in tujine, med njimi tudi člani slovenske reprezentance.

Treninge v športni dvorani OŠ Livade so tudi letos vodili priznani domači in tuji trenerji, ki so poskrbeli za vse discipline kickboxinga. Italijanska strokovnjaka Emanuele Bozzolani in Gregorio Di Leo sta vodila treninge discipline point-fight, disciplini light-contact in full-contact sta bili v domeni Tomaža Barade, medtem ko je za discipline kick-light, low-kick in K-1 poskrbel Andrej Sande.

»Posebej smo zadovoljni, da tudi letos nadaljujemo sodelovanje z Dejanom Zavcem, ki je prisotnim delili svoje bogato boksarsko znanje in naše borce in borke izpopolnjeval v ročnih tehnikah, tekmovalni vidik kickboxinga pa smo zaokrožili še s predavanjem vrhunskega športnega psihologa dr. Marka Tuška o pomenu psihične priprave športnika,« pravi predsednik KBZS in vodja kampa Vladimir Sitar.

»Kickboxing je šport, ki se skokovito razvija, zato je za ohranjanje kontinuitete dobrih rezultatov pomladanskega dela sezone za nas zelo pomembno sodelovanje z največjimi trenerskimi imeni, ki lahko našim v tekmovalcem z novimi znanji trasirajo pot priprav na prihajajoča mednarodna prvenstva, med katerimi ima posebno mesto evropsko člansko prvenstvo za discipline light-contact, low-kick in K-1r konec oktobra v Mariboru,« pojasnjuje selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec, ki prav v teh dneh zaključuje seznam potnikov za kadetsko in mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo konec avgusta v irskem Dublinu.

Tadej Cotič,
tiskovni predstavnik KBZS

boks1 boks2boks4 boks5 boks7 boks8
boks
Oglasno sporočilo