Rezultati splošne mature generacije 2020: imamo pet zlatih maturantov, en razred je bil 100-odstoten, maturo je opravilo 95 odstotkov dijakinj in dijakov

0
2068
dav

Letošnja matura je skrbela za napetost od marca dalje. Bo, ne bo? Če bo, v kakšni obliki bo? Bo matura prirejena, bodo letošnji maturantje po uspehu in načinu pridobivanja točk primerljivi z lanskimi in prihodnjimi?

Vsem ugibanjem in negotovosti navkljub je bilo na koncu skoraj vse kot ostala leta. Maturantje so premagali tudi neobičajne ovire in dokazali, da so res prav posebna generacija, ki se zdaj lahko  upravičeno veseli. Prav v času, ki je bolj kot ne namenjen pripravi na maturo, so morali ostati doma, nato pa skupaj s profesorji raziskovati načine, kako na daljavo utrditi in zaključiti, kar so gradili v štirih letih šolanja. Poleg znanja so pokazali veliko mero prilagodljivosti in tako še potrdili, da je matura tudi zrelostni izpit.

Pri nas je splošno maturo v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 111 dijakov, skupen uspeh je bil 95-odstoten, kar nas uvršča nad slovensko povprečje.

Še posebej smo veseli petih zlatih maturantov.

Zlati maturantje generacije 2020 so: Tea Pogačar, Urša Zevnik, Tilen Humar, Žan Mencinger in Teja Spruk.

Med posameznimi oddelki velja pohvaliti 4. b, ki je dosegel 100-odstotni uspeh, še posebej pa smo veseli, da se lahko poleg zlatih maturantov tudi veliko drugih dijakov pohvali z odličnim uspehom.

Vsem maturantom čestitamo za dosežen uspeh in želimo, da uspešno nadaljujejo izobraževanje na izbranih študijih!

Vir: Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here