Kronika policijske postaje Domžale (od 3.8. do 9.8.2020)

0
848

3. 8. 2020
UDAR STRELE

Policisti  so bili obveščeni, da je zaradi udara strele prišlo do požara na stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi udara strele prišlo do požara na izolaciji ostrešja stanovanjske hiše. Policisti bodo o opisanem s Poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

4. 8. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil pod vplivom alkohola. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno tudi,  da  je  voznik  pod  vplivom  prepovedanih drog, zaradi česar je bil vozniku  odrejen  strokovni  pregled,  katerega  pa je odklonil. Vozniku so policisti  začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 8. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku mladoletno kršiteljico, kateri so zasegli manjšo  količino  prepovedane droge. O postopku z mladoletno kršiteljico so policisti  obvestili zakonito zastopnico mladoletnice, ter jo seznanili, da bodo zoper mladoletnico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 8. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  kršiteljico,  kateri  so  zasegli manjšo količino  prepovedane  droge. Zoper kršiteljico bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

6. 8. 2020
VLOM V GARAŽO

Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec na vzvod, skozi okno garaže, vlomil v notranjost le te in iz  notranjosti  odtujil  tri  tračne  brusilke Makita in ročno krožno žago Bosch.  Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2020
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti pa ni ničesar odtujil.  Z  navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 100 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2020
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti pa ni ničesar odtujil.  Z  navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 500 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2020
TATVINA DENARJA

Policisti  so  bili obveščeni, da je neznani storilec iz gostinskega lokala odtujil  denar.  Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je izkoristil nepazljivost  odgovorne  osebe  in  odtujil 80 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8 .8. 2020
VLOM V TRGOVSKI OBJEKT

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v trgovski objekt Tuš v Moravčah. Ugotovljeno  je  bilo,  da je storilec prežagal zunanje rešetke okna ter na tak  način prišel v notranjost od koder je odtujil dva sefa. S tem dejanjem je  trgovska družba oškodovana za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2020
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti pa ni ničesar odtujil.  Z  navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 500 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo