Calcitovci v Kočevju prikazali izvrstno pripravljenost

0
1125

Kočevje je v nedeljo gostilo mednarodno dirko UCI C.1 in hrkati dirko za točke slovenskega pokala SloXcup. Preizkušnja je na start pritegnila številne zvezdnike gorske kolesarstva, ki so v tej sezoni zaradi pandemije koronavirusa željni dirkanja. Člani Calcit Bike Teama so pokazali izvrstno pripravljenost.

Najboljši Slovenec zadnjih sezon Rok Naglič je bil v članski elite konkurenci 14. in je s tem vpisal najboljši slovenski rezultat. Zmago je slavil nekdanji svetovni prvak do 23 let, Novozelandec Sam Gaze.

»Startal sem točno tako, kot sem si zamislil, bil sem nekje na šesti poziciji v gozdu. Zavedal sem se, da bo to zelo težko obdržati glede na konkurenco. Ritem je bil celotno dirko res zelo visok. Dal sem vse od sebe, kar je bilo na koncu dovolj za 14. mesto. Sama rezultatska uvrstitev ni nič kaj posebnega, vendar sem zadovoljen z zaostankom za prvimi. Komaj čakam naslednjo priložnost v Brnu,« je povedal Naglič.

V članski konkurenci je bil Mihael Štajnar 24.

V konkurenci članic, v njej je bila najboljša Tanja Žakelj, je nastopila Maruša Knap si prikolesarila do 15. mesta.

Izvrstno so se predstavili tudi drugi člani kamniške ekipe. V konkurenci veterani 1 je Calcit slavil dvojno zmago – Boštjan Hribovšek je končal pred Juretom Belakom. Med veterani 2 je na drugem mestu končal Gregor Miklič, tretji je bil Aljoša Martinjaš. Janez Vovk je bil tretji med veterani 3. Ana Podpečan se je veselila zmage med veterankami.

Hana Kranjec Žagar (naslovna fotografija) je slavila med gorskimi kolesarkami do 17 let. V isti starostni kategoriji med fanti je za las brez stopničk ostal David Jagodič, ki je bil na koncu četrti.

Med tekmovalci do 19 let je najboljši rezultat Kamničanov uspel Maticu Kranjcu Žagarju, ki je bil osmi, Blaž Žle je končal na 11. mestu.

Kranjec Žagar je dan prej dirkal v Švici na pokalu Proffix oziroma UCI junior seriji in končal na 37. mestu med 86 kolesarji, ki so dirko končali.

Med dekleti do 15 let je bila najhitrejša Maruša Tereza Šerkezi. Med tekmovalci do 15 let je bil v Kočevju najboljši Calcitovec Gašper Štajnar na petem mestu.

Maks Majnik je bil najboljši v U13, Anamarija Kosec med dekleti U9.

Mlajše kategorije so se dopoldan prvič pomerile za dodatne pokalne točke na tehničnem poligonu. Novost v slovenskem pokalu je premešala končni vrstni red.

Tako se je Jakob Krapež v U11 veselil drugega in Žan Šekoranja tretjega mesta, Tajda Šoštarko pa se je razveselila zmage.

Vse rezultate najdete na: https://prijavim.se/uploads/3628_result.pdf

Avtor fotografij: prijavim.se
PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here