Kronika Policijske postaje Domžale (od 16.10. do 22.10.2023)

0
322

16. 10. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem lastnika oškodoval za okoli 40 EUR.

17. 10. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec pristopil do zaklenjene vrtne lope, kjer je vrata na vzvod odprl ter tako prišel v notranjost. Notranjost je pregledal in odtujil električni skiro znamke Xiomi ter več kosov različnega električnega orodja Bosch in Hilti. Neznanec je s tem dejanjem lastnika oškodoval za okoli 13.000 EUR.

17. 10. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec iz garaže odtujil temno modro gorsko kolo znamke Nakamura in s tem dejanjem lastnika oškodoval za okoli 400 EUR.

18. 10. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem lastnika oškodoval za okoli 40 EUR.

18. 10. 2023 – DRZNA TATVINA
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta storilca prišla do oškodovanke pri kateri se je eden predstavil kot delavec ene izmed ponudnikov televizijskega programa in oškodovanki dejal, da ji bodo nadgradili moč televizijskega programa. Pri tem ga je oškodovanka peljala do omarice priključka, katero je hotel videti, nakar pa je drugi storilec vstopil v hišo ter iz nje izvršil tatvino več kosov različne zlatnine ter s tem dejanjem lastnico oškodoval za okoli 3.400 EUR.

19. 10. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Na kraju je bilo ugotovljen, da je storilec iz vrtne lope odtujil belo-sivo kolo znamke Essence in s tem dejanjem lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR.

19. 10. 2023 – VLOM V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec s primernim predmetom razbil steklo na vratih avtomobila in iz njega izvršil tatvino ženske torbice v kateri je imela oškodovanka osebne dokumente, mobitel in nekaj denarja ter s tem dejanjem lastnico oškodoval za okoli 600 EUR.

20. 10. 2023 – TATVINA DENARJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega, odklenjenega, osebnega avtomobila odtujil gotovino v skupni vrednosti 2.600 EUR.

21. 10. 2023 – VLOM V KOLESARNICO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl zaklenjena vrata kolesarnice in iz notranjosti odtujil kolo znamke KTM, X Life Action, črne barve z oranžnim napisom, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.

22. 10. 2023 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik vozilo vozi pod vplivom alkohola, na vozilu pa ima nameščene registrske tablice, katere pripadajo drugemu vozilu. Policisti so vozniku osebni avtomobil zasegli, mu izdali plačilni nalog, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo