Dirka za državno prvenstvo in rekreativno tekmovanje v trialu

0
792

Težko je najti sponzorje za prireditve, ki običajno privabijo večje število obiskovalcev. Če pa teh ni, tudi pokroviteljev ni. Članom in članicam AMD Lukovica je v soboto, 22. avgusta, na poligonu AMZS na Vranjskem vseeno ponovno uspelo pripraviti zanimivo dirko za državno prvenstvo v trialu.

AMD Lukovici so roko pri organizaciji, kot že nekajkrat doslej, podali še MK Rokovnjači ter AMZS, Občina Lukovica, AMZS CVV Vransko, Avto-Cerar Kamnik, Avto-Kveder Lukovica in Restavracija Center Lisjak Vransko. Tokratne tekme, kar štiri je moral odpeljati vsak od tekmovalcev, od najmanjših in najmlajših do najstarejših, bi lahko primerjal z baletom, saj sta skladnost gibov in eleganca pri vožnji zelo podobna baletu. Marsikaj je še bilo videti na Vranskem. Na celotnem poligonu sem ter tja tudi kakšen padec, a brez poškodb. Sicer pa so vozniki in voznice motorjev trial kot nekakšna razširjena družina in pomagajo eden drugemu tako z nasveti kot s pomočjo pri premagovanju težjih delov proge. Zaradi že znanih razlogov se tekmovanja niso udeležili tekmovalci iz Italije in Hrvaške, a vendar je nastopilo 21 tekmovalcev. Da je to šport, ki navdušuje, dokazujejo tudi dva tekmovalca stara šest in devet let in tri dame.

In kako se je razpletlo v razredu T modri?  Zmagal je Matej Kermavner pred Damjanom Max Zorko; v kategoriji T2 rumena je slavil Klemen Setnikar pred Darkom Čaterjem in Srečkom Tonjkom; v kategoriji T3 bela je Robert Šunjara ugnal Lovra Setnikarja in Svita Sajevca; v kategoriji GP rdeča je slavil Severin Sajevec pred Ali al Haisatom in v kategoriji GP rdeča je prepričljivo prvo mesto osvojila Lucija Sajevec. Kako se bo državno prvenstvo v trialu izteklo in kdo bo absolutni zmagovalec, bo odvisno od danih razmer, saj morajo organizatorji poskrbeti tako za svojo  varnost kot varnost tekmovalcev in tekmovalk.

djd

 

Oglasno sporočilo