Dirka za državno prvenstvo in rekreativno tekmovanje v trialu

0
1126

Težko je najti sponzorje za prireditve, ki običajno privabijo večje število obiskovalcev. Če pa teh ni, tudi pokroviteljev ni. Članom in članicam AMD Lukovica je v soboto, 22. avgusta, na poligonu AMZS na Vranjskem vseeno ponovno uspelo pripraviti zanimivo dirko za državno prvenstvo v trialu.

AMD Lukovici so roko pri organizaciji, kot že nekajkrat doslej, podali še MK Rokovnjači ter AMZS, Občina Lukovica, AMZS CVV Vransko, Avto-Cerar Kamnik, Avto-Kveder Lukovica in Restavracija Center Lisjak Vransko. Tokratne tekme, kar štiri je moral odpeljati vsak od tekmovalcev, od najmanjših in najmlajših do najstarejših, bi lahko primerjal z baletom, saj sta skladnost gibov in eleganca pri vožnji zelo podobna baletu. Marsikaj je še bilo videti na Vranskem. Na celotnem poligonu sem ter tja tudi kakšen padec, a brez poškodb. Sicer pa so vozniki in voznice motorjev trial kot nekakšna razširjena družina in pomagajo eden drugemu tako z nasveti kot s pomočjo pri premagovanju težjih delov proge. Zaradi že znanih razlogov se tekmovanja niso udeležili tekmovalci iz Italije in Hrvaške, a vendar je nastopilo 21 tekmovalcev. Da je to šport, ki navdušuje, dokazujejo tudi dva tekmovalca stara šest in devet let in tri dame.

In kako se je razpletlo v razredu T modri?  Zmagal je Matej Kermavner pred Damjanom Max Zorko; v kategoriji T2 rumena je slavil Klemen Setnikar pred Darkom Čaterjem in Srečkom Tonjkom; v kategoriji T3 bela je Robert Šunjara ugnal Lovra Setnikarja in Svita Sajevca; v kategoriji GP rdeča je slavil Severin Sajevec pred Ali al Haisatom in v kategoriji GP rdeča je prepričljivo prvo mesto osvojila Lucija Sajevec. Kako se bo državno prvenstvo v trialu izteklo in kdo bo absolutni zmagovalec, bo odvisno od danih razmer, saj morajo organizatorji poskrbeti tako za svojo  varnost kot varnost tekmovalcev in tekmovalk.

djd

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here