Domžale bogatejše za tri mlade karate-do mojstre

0
890

34. tradicionalni mednarodni zimski karate-do seminar 2024, Murska Sobota.

Zasnežena pokrajina predzadnjega vikenda v januarju, je v Prekmurje tradicionalno privabila veliko število ljubiteljev karate športa in veščine, v večini članov-članic organizatorja, Shotokan Karate-do Internacional Zveze Slovenije.

V treh dneh, od 19. – 21. 1., so se udeleženci in udeleženke seminarja dodobra preznojili in popestrili paleto znanja. Seminar so tradicionalno, tudi po skupinah, vodili člani strokovnega sveta SKIF Slovenije, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Hanshi predsednik sveta, člana str. sveta, Sensei Darjan Rošker 7.Dan, Renshi, ki je s strani predsednika str. sveta, prejel diplomo prispelo z Japonske, za uspešno opravljen izpit 7.Dan, ki ga je opravljal na svetovnem prvenstvu, Madžarska 2023 in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi.

Po številu in kakovosti sodelovanja udeležencev, je bilo opaziti premik na bolje, po nesrečnem kovidu. V nedeljo, 21. 1. je 60 udeležencev, kandidatov, opravljalo izpit za višje stopnje pasov. Iz domžalskega kluba Atom, so uspešno in z odliko opravili preizkus in napredovali:
Benjamin Flisar Stanković, 5.Kyu modri pas;
Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, 2.Kyu drugi rjavi pas;
Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, 2.Kyu drugi rjavi pas;
Branka Strauss, 2.Kyu drugi rjavi pas;

Za mojstrski črni pas, so zelo uspešno opravili:
Lovro Kaluder, 1.Dan, Jakob Šernek, 1.Dan, Blaž Dragar, 1.Dan.

Konec januarja v italijanskem obmorskem mestu Rimini, poteka dvodnevni turnir, katerega se bodo vsi pripravljeni nedvomno udeležili.

Zenmedia


 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here