Kronika policijske postaje Domžale (od 9.11. do 15.11.2020)

0
1208

9. 11. 2020
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl  zadnja  vrata tovornega vozila, ter iz notranjosti odtujil več kosov delovnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 2.200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.  11.  2020
VOŽNJA  BREZ  VELJAVNEGA  VOZNIŠKEGA  DOVOLJENJA, ODKLON STROKOVNEGA PREGLEDA IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti  so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila na  kateri  je  imel  voznik  nameščeno  reg.  tablico,  za  katero je bilo ugotovljeno,   da  ne  pripada  vozilu.  V  postopku  z  voznikom  je  bilo ugotovljeno,  da  le  ta  osebni  avtomobil vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja  in pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti na podlagi
23.  člena ZPrCP zasegli njegov osebni avtomobil, kateri je bil s pogodbeno avtovleko  odpeljan v hrambo. Policisti so vozniku na kraju izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

10. 11. 2020
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da je partner nad svojo zakonsko  partnerko  že  dlje  časa  izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu  z  določili  60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti  osumljencu  izrekli  ukrep prepovedi približevanja. Preiskovalni sodnik  okrožnega  sodišča  v Ljubljani je izrečen ukrep potrdil. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

13. 11. 2020
PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči  z  materialno  škodo. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do trka med voznikom  tovornega  vozila  in  voznico  osebnega  avtomobila.  V prometni nesreči  se  ni  nihče  telesno  poškodoval, je pa nastala precejšna gmotna škoda,  prav  tako  pa  je  bil  oviran promet. Zaradi storitve prekrška je policist izdal plačilni nalog.

14.  11.  2020
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, PRIDRŽANJE TER ZASEG NEZNANE 
TEKOČINE
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega vozila, pri katerem je bilo ugotovljeno,  da  vozi  pod  vplivom  alkohola.  Zaradi  navedenega je bila vozniku   nadaljnja   vožnja  prepovedana,  ter  začasno  odvzeto  vozniško dovoljenje.  Ker  si voznik ni zagotovil prevoza domov, mu je bilo odrejeno pridržanje. Kršitelju je bila v postopku zasežena tudi injekcijska brizga z vsebino rjave tekočine, zasežen predmet pa bo poslan v nadaljnje preiskave. V  kolikor bo z analizo potrjen sum policista, da gre za prepovedano drogo,
bo zoper kršitelja uveden postopek.

15. 12. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopku osebo, kateri so zasegli prepovedano drogo. Policisti bodo zoper osebo ustrezno ukrepali.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih  mask,  prehajanje  med  občinami,  kršitev  omejitev  gibanja in zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh!!!)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19,
ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00, ter v sobotah, nedeljah in med prazniki med 8.00 in 12.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here