Kronika policijske postaje Domžale (od 17.11. do 22.11.2020)

0
772

17. 11. 2020
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo,  da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše izvršil tatvino kolesa  z  motorjem  Tomos,  Flexer.  Materialna škoda znaša okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 11. 2020
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so policisti ugotovili, da je med zakoncema prišlo do  fizičnega in psihičnega nasilja. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah  in  pooblastilih  policije  so  policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi  približevanja. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Ljubljani je izrečen ukrep potrdil in ga podaljšal še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

17. 11. 2020
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je med parnterjema prišlo do  fizičnega in psihičnega nasilja. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah  in  pooblastilih  policije  so  policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi  približevanja. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Ljubljani je izrečen ukrep potrdil in ga podaljšal še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

17. 11. 2020
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  z razbijanjem stekla, na vratih,  vlomil  v  tovorno  vozilo,  ter  iz notranjosti odtujil več kosov akumulatorskega  delovnega  orodja.  Materialna  škoda znaša okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 11. 2020
NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP-1

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so policisti ugotovili, da je med zakoncema prišlo do  fizičnega in psihičnega nasilja. Policisti so zoper osumljenca odredili pridržanje po 157/II ZKP in ga po vseh zbranih obvestilih s kazensko ovadbo izročili v nadaljnji postopek na pristojno sodišče. Preiskovalna sodnica je po   zaslišanju   zoper   osumljenega   izrekla   ukrep   sodne   prepovedi približevanja.

20. 11. 2020
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti  so  bili  obveščeni o požigu zabojnikov za smeti. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  zanetil požar na enem izmed zabojnikov za smeti  na  ekološkem  otoku, požar pa se je nato razširil še na zabojnik za steklo.  Oba  zabojnika  sta  v  celoti pogorela. Ogenj pa je poškodoval še zraven  postavljen zabojnik HUMANE, parkiran osebni avtomobil VW, Golf, ter postavljen  prometni  znak.  Požar  je  bil  pogašen  s  strani gasilcev. V
opisanem  je nastala materialna škoda v višini okoli 6.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.  11. 2020
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA 
IN PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP
Policisti  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Po trčenju  je  povzročitelj  nesreče  s  kraja  pobegnil in je bil naknadno s strani  policistov  izsleden.  V postopku z njim je bilo ugotovljeno, da je
osebni  avtomobil  vozil  pod  vplivom  alkohola,  zaradi  česar mu je bilo začasno  odvzeto  njegovo  vozniško  dovoljenje, prav tako pa je bilo zoper njega  odrejeno  pridržanje  po  24. členu ZPrCP. Skupna materialna škoda v zgoraj  opisanem  znaša cca. 4.400 EUR. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 11. 2020
INTERVENCIJA IN IZKLJUČITEV ELEKTRIKE

Policisti  so  bili  obveščeni  o  neznosni glasni glasbi iz stanovanja. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  kršitelj,  kateri je podobne kršitve predhodno  že  izvajal in je bil zanje tudi kaznovan, v stanovanju poslušal zelo  glasno  glasbo  s  katero je motil mir in počitek sosedov. Ker je bil kršitelj  neodziven, prav tako pa ni zmanjšal jakosti glasbe, je bil zaradi
preprečitve  nadaljevanja  prekrška,  na  podlagi  ustne  odredbe  in ukaza policistov  odrejen izklop dobave elektrike stanovanju kršitelja. Policisti bodo  v  zvezi  opisanega  zoper  kršitelja  uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

21. 11. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so s hitrim testom ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Policisti  so  vozniku odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

22. 11. 2020
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  rezervoarja parkiranega  tovornega  vozila  odtujil  dieselsko  gorivo  in  s  tem tuje podjetje   oškodoval   za  okoli  200  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba
zaščitnih  mask,  prehajanje  med  občinami,  kršitev  omejitev  gibanja in
zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge
s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh!!!)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19,
ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00, ter v sobotah, nedeljah in med prazniki med 8.00 in 12.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo