Zrak v zaprtih prostorih. ZRAK V ZAPRTIH PROSTORIH. ZRAK V ZAPRTIH PROSTORIH !

0
1227
Citat iz prispevka:
– Sprva smo domnevali, da se sars-cov-2 širi predvsem s tesnimi stiki in prek površin.
– Pokazalo se je, da se virus širi tudi in morda celo predvsem z aerosolom, torej zelo drobnimi kapljicami.
– Novim ugotovitvam moramo prilagoditi ukrepe.
Konec citata.
Spodaj link na prispevek.

Kot veste, že mesece javno objavljam in pošiljam elektronska pisma funkcionarjem, ministrom, politikom, medijem, novinarjem in novinarkam, Varuhu č.p., zlasti pa RTV SLO, POPTV in Kanal A… V objavah navajam pojasnila, predloge, apele in prošnje g. Vilarja, ki jih od marca vsak dan in večkrat dnevno pošilja funkcionarjem, ministrom, politikom, novinarjem in novinarkam, Varuhu č.p., zlasti RTV SLO, POPTV in Kanal A, pa tudi vodstu obeh UKC-jev, drugih bolnic in DSO-jev.
Misliva dobro. Želiva dobro. In apelirava. Tudi prosiva.
Neuspešno. Oba. Brez odziva. Brez reakcije.
Nisem strokovnjak, zato iščem, berem, poslušam in sprašujem. Znam pa misliti.
G. Vilar tudi počne vse to in zna še kako misliti, hkrati pa vprašanje ali problem ZRAKA V ZAPRTIH PROSTORIH tudi obvlada: teoretično in praktično.
Pa se v dobri veri in z najboljšimi nameni iskreno vprašam: kaj se bo moralo zgoditi, da se bo začelo dogajati tisto, kar gospod predlaga in prosi, naj se začne dogajati?! Od marca. To pa je že tolikokrat javno ponovljena prošnja, apel za “akcijo”, UKREP, da se pridobi in namesti kakovostne in učinkovite, dostopne in stroškovno nezahtevne APARATURE ZA ODVAJANJE TOPLEGA, IZDIHANEGA IN KONTAMINIRANEGA ZRAKA VEN IZ ZAPRTIH PROSTOROV, ZLASTI V BOLNICAH IN DSO-jih.
Sprašujem se, ali se bo moral javno oglasiti nekdo, s točno določenim imenom, z znanstvenim in akademskim nazivom, ki bo ponovil tisto, kar g. Vilar ponavlja od marca, po njem pa to ponavljam in povzemam tudi sam?
Ali je to pogoj za premik in ukrepanje? Je morda pogoj za premik in ukrepanje, da bo ugleden znanstvenik z Yale, Harvarda, Stanforda, Columbije, MIT-ja, Inštituta Jožef Štefan…, morda NIJZ-ja (kamor gospod tudi ves čas piše)… , morda strokovna skupina vlade (dve osebi)…, pač nekdo drug, ne midva…, objavil članek/prispevek/študijo/apel… in pozval k resnemu in intenzivnemu, osredotočenemu ukvarjanju z zrakom?
Kje bo moral biti članek objavljen? Koliko časa? Koliko časa po objavi bo treba, da se bo začelo ukvarjati z zrakom? Bo moral biti članek pospremljen s komentarjem v smislu “novo znanstveno odkritje”?
Kaj se bo do takrat, v vmesnem času, še zgodilo?
Smem postaviti ta vprašanja, smem prositi za pojasnila in odgovore, četudi nimam doktorata in profesure na področju zraka, gibanja zraka, čiščenja zraka, odvajanja zraka…, četudi tematike strokovno ne obvladam?
Ali naj prosim nekoga, ki bo prosil nekoga, da bo nekdo pristal na vlogo tožnika, ki bo na Upravno sodišče vložil tožbo, z namenom, da bi na ta zadnji, obupani in skrajni način poskusil doseči odziv, odgovor, pojasnilo, ukrepanje?
Kaj se dogaja? Predvsem pa, zakaj se to dogaja?
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here