Kronika Policijske postaje Kamnik (od 23.11. do 28.11.2020)

0
1272

23.11.2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je v Kamniku z neznanim predmetom poškodoval ključavnico na prednjih levih vratih vozila in poskušal vlomiti, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA
V industrijski coni Žeje je v enem izmed podjetij prišlo do delovne nesreče, kjer je delavec opravljal delo s paletnim viličarjem. Pri vzvratni vožnji je trčil v vilice drugega viličarja, ki je bil parkiran. Ob tem se je hudo telesno poškodoval po desni nogi. Pri zbiranju obvestil ugotovljeno, da delavec nima opravljenega izpita za upravljanje z viličarjem, odgovorna oseba v podjetju pa mu ni preprečila dela s tem. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

SPOR ZARADI ZAPARKIRANJA NA ŠUTNI
Na Šutni je občanka zaparkirala vozilo in odšla v lekarno ob prihodu nazaj do svojega vozila pa jo je zaenkrat še neznana ženska verbalno z neprimernimi besedami žalila in poniževala. Po vseh zbranih obvestilih zoper kršiteljico sledi plačni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

24.11.2020
TATVINA REG. TABLICE
Neznani storilec je iz parkiranega vozila na Tunjiški cesti odtujil registrsko tablico in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

PROMETNA NESREČA
V naselju Moste se je zgodila prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje voznika, ki je trčil v pred seboj vozeče vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ROPARSKA TATVINA
Policisti so obravnavali roparsko tatvino v trgovini v Mostah, kjer je zaenkrat še neznani moški na delikatesi naročil sendvič med sprehodom po trgovini pa je v torbo naložil še nekaj prehrambnih izdelkov, kar je opazila zaposlena in ga opozorila nakar jo je z lepimi besedami nekam poslal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

25.11.2020
PIJAN VOZNIK
Na območju Domžal je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

GLASNA GLASBA IN IZKLOP ELEKTRIKE
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, kateri se na zvonjenje in trkanje na vrata stanovanja policistov na kraju ni odzval iz stanovanja pa se je slišalo nerazumljivo vpitje in še glasnejša glasba. Ker na kraju ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda in miru je bil izvršen ukrep začasnega izklopa elektrike, katero je izklopil dežurni delavec Elektra Ljubljana. Kršitelju se je kljub izklopu elektrike še vedno dogajalo in je po izklopu hodil in vpil po hodniku neprimerne besede. Zoper vse kršitve mu bo izdan plačilni nalog.

26.11.2020
POVOZIL SRNO
S strani občana smo bili obveščeni, da je v Nasovčah povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA
Na Duplici se je zgodila prometna nesreča zaradi vožnje v rdečo luč povzročiteljice, katera je trčila v voznika, ki se je pripeljal po Ljubljanski cesti. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

27.11.2020
HIŠNA PREISKAVA
Policisti so v Kamniku na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo in zasegli okoli 150 g posušenih rastlinskih delcev zeleno rjave barve, marihuane-konoplje, ki jo je storilec imel za nadaljnjo prodajo. Zoper storilca sledi kazenska ovadba neupravičena proizvodna in promet s prepovedanimi drogami.

DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU KLJUB PREPOVEDI
Policisti so v Kamniku imeli v postopku občana, ki sta se družila v osebnem vozilu, kljub temu, da nista prijavljena na istem naslovu ali del skupnega gospodinjstva. O kršitvi mladoletnice obveščena mama, ki ni prišla na kraj, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog na sodišče, kršitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih.

VOZIL POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC
Pri kontroli prometa sta policista ustavila voznika in pri postopku zavohala močan vonj po konoplji. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka, nadalje mu je bil odrejen hitri test na drogo, ki je pokazal rezultat in sicer prisotnost kanabis/THC in opiatov. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega je zavrnil. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

28.11.2020
PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili na območju Kamnika obveščeni o nasilju v družini, kjer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje žene in hčerke vedel nasilno z njima grdo ravnal, izvajal psihično in fizično nasilje, ju poniževal, lasal, brcal in grobo ravnal ter ju s temi dejanji spravljal v podrejen položaj. Osumljenemu je bila odrejena prepoved približevanja zoper njega pa sledi tudi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here