Miklavž je kamniške otroke letos pozdravil malo drugače

0
1658

Kulturno društvo dr. Franceta Steleta je letos pripravilo že 33. Miklavževanje – tokrat na malo drugačen način. Miklavž je v kamniške domove otrok pokukal preko spletnega javljanja v živo. Virtualni dogodek, ki je imel več kot 3.000 ogledov, so skupaj s Kulturnim društvom dr. Franceta Steleta organizirali Javni zavod Mekinjski samostan, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. Otroke in starše je s spodbudnimi besedami nagovoril tudi župan Matej Slapar.

Skrbna tehnična ekipa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, Doma kulture Kamnik in Mladinskega centra Kotlovnica je poskrbela, da je Miklavž  podal svoje sporočilo v vsak dom v Kamniku kljub trenutnim epidemiološkim razmeram. Otrokom je svoj virtualni prihod najavil s posrečeno pesmico: »Hitim in drvim, da pravočasno k vam v Kamnik prihitim, se za hip ustavim in vam lepe želje dostavim. Družiti se zdaj ne smemo, le z družino se lahko – kar pa tudi ni tako slabo. Ker vrtca in šole ni, se iz računalnikov kar kadi. Zato se na našem srečanju v soboto, 5. decembra 2020, ob 18. uri na Youtube kanalu s svojimi domačimi pridruži tudi ti.«

Otroci so si lahko ogledali otroško igrico »Miklavž in štorklja« ter dobrega moža Miklavža v soboto, 5. decembra 2020, v živo preko Youtube kanala Doma kulture Kamnik, Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Javnega zavoda Mekinjski samostan. Za glasbeno podlago pa je poskrbela skupina Castlers, čudovite decembrske pesmi so zapele sestre Vrhovnik.

Organizatorji so se potrudili tudi na ta način v domove pripeljati nekaj prazničnega vzdušja in otrokom pričarati vsaj del zimske pravljice ob posebni praznično okrašeni smrekici.

Osrednji del prireditve je bila otroška igra z lahkotno zgodbo, ki ne moralizira in ne graja otrok. V ospredju je sv. Miklavž, ki se je znašel pred težavo. Skozi pogovor in s tem, da je prisluhnil prijateljem, je spoznal to, kar je nekoč že vedel in s časoma pozabil. In sicer – da sta upanje in zaupanje zelo pomembna.

Virtualno Miklavževo sporočilo, ki se še vedno širi po socialnih omrežjih, naj seže v srca vseh otrok in tudi odraslih, saj nam bosta upanje in zaupanje pomagala, da bomo z mirom v duši prestali vse težke preizkušnje, ki nam jih je prineslo poslavljajoče se leto 2020.

Besedilo: Nina Irt, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Franci Sedušak, Kulturno društvo dr. Franceta Steleta

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here