Člani A ekipa o nepričakovani sezoni 2020

0
709

Za gorskimi kolesarji je zahtevna sezona, ki je bila prežeta s koronavirusom. S težavnim obdobjem se je vsak soočil na svoj način. Tako je bilo tudi pri treh članih A ekipe kamniškega Calcit Bike Teama, ki so se skušali razmeram karseda prilagoditi. Najboljši Slovenec zadnjih let Rok Naglič in mlada upa Matic Kranjec Žagar ter Blaž Žle takšne sezone niso pričakovali, a so iz nje potegnili marsikaj.

Ob koncu sezone leta 2020 so vsi trije poudarili, da si takšne sezone niso predstavljali niti v sanjah. Odpovedi, čakanje na nov začetek, prilagajanje treningov, podaljšanje sezone in marsikaj drugega je trojico postavilo pred nove izzive, s katerimi so se dobro soočili. Z bolj ali manj uresničenimi cilji so ob koncu leta zadovoljni, a se z veliko več optimizma podajajo v novo sezono.

»Lahko povem, da si niti v sanjah nisem predstavljal takšne sezone. Misli so bile že na dirki Kras Kros, ki so jo odpovedali. Nato pa je sledil dolg premor in nihče ni vedel, kdaj se bodo dirke nadaljevale. Lahko rečem, da sem si vzel malo prosto, ker ni bilo smisla trenirati za nič. Pozno poleti je bila prva dirka v Franciji in nato je sledila dolga jesen, ki je trajala do konca oktobra in z zaključkom na evropskem prvenstvu v Švici. Pogrešal sem druženje in sprostitev, saj je bilo zaradi korone vse napeto in negotovo. Vesel sem, da je sezone konec in vesel, da sem pridobil novo izkušnjo, kako vse in na kakšne načine se da izpeljati dirke. Z glavo sem že v drugi sezoni, v kateri se obeta kar nekaj sprememb. Prestopil bom v U23, presedlal na znamko Scott in upam na najbolje,« je bil komentar sezone Blaža Žleta.

»V sezoni 2020 mislim, da nihče ni vedel, kdaj naj začne zares trenirati, saj so dirke kar naprej odpovedovali in nismo vedeli, kdaj se bo sezona začela. Moja prva dirka je bila državno prvenstvo v Črnem Vrhu, ki sem jo zaključil na 4. mestu. Eden izmed ciljev sezone je bil uvrstitev na stopničke na DP-ju, ki ga nisem uresničil. Naslednja pomembnejša dirka je bila v Švici v Gstaadu, kjer se nisem najbolje odrezal, a sem se veliko naučil. Čez dva dni je bila že dirka v Kočevju, ki je bila tudi moja najboljša dirka v sezoni. Osvojil sem 8. mesto v mednarodni konkurenci, kar se morda ne sliši najbolje, a časovno sem bil zelo blizu stopničk. Za konec sezone mi je forma padla, bil sem bolan in za zadnje zelo pomembne dirke nisem bil v top formi in posledično tudi glava ni bila na mestu. Sezona je bila zelo zanimiva. Glede dosežkov ne preveč uspešna. Nekaj ciljev sem uresničil, nekaj pa jih ostaja za prihodnje leto. Naučil sem se veliko in z mislimi sem že v novo sezoni in komaj že čakam dirke. Imam še veliko rezerv in prepričan sem, da bom v sezoni 2021 odpravil napake, ki so se mi pojavljale letos,« je bil zgovoren Matic Kranjec Žagar.

Tudi sezono 2020 je na najvišjem mestu med Slovenci končal Rok Naglič, ki na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) zaseda 99. mesto. Korošec v vrstah kamniškega Calcit Bike Teama je »koronavirusno« sezono že odmislil in je z mislimi že novi.

»Sezona 2020, vsekakor sezona, ki si je nebi mogel zamisliti v naprej. V sezoni sem zadovoljen z napredkom, ki sem ga naredil. Z nekaj manj smole bi lahko tudi na svetovnem prvenstvu posegel še kakšnih 10 mest višje. Ampak sam ne gledam preveč nazaj in sem osredotočen na naslednjo sezono in nove izzive. Velika želja je zmaga na C1 dirki in za to bom trdo garal,« je povedal Rok Naglič, ki bo trdo delal tudi za veliko željo slovenskega gorskega kolesarstva – nastop Slovenije na olimpijskih igrah.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo