Novice iz tabora Calcit Volleyball

0
422

Z dvanajsto zmago še povečale prednost na prvenstveni lestvici

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale domači Krim s 3:0 (25, 13, 13). V sredo, 20. januarja, bodo Kamničanke igrale še zaostalo tekmo 12. kroga domačega prvenstva, ko bodo ob 19. uri, v svoji dvorani gostile GEN-I Volley.

Krim – Calcit Volley  0:3 (-25, -13, -13)

Ljubljana – Športna dvorana Vižmarje-Brod, brez gledalcev, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

Krim: K. Mohorič 4, Aj. Ščuka 2, Deželak 2, J. Mohorič, Metelko 2, Bavdaž 11, Jovanovič 3, Blažič 4, An. Ščuka 1, Kavčič 3, Jerman (L), Zdešar (L), Kenda 4. Trener: Jože Časar.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 3, Pogačar, P. Marušič 12, Š. Marušič 2, Brulec Kostić 1, Boisa 2, Zatković 10, Janežič (L), Charuk 8, Jerala 3, Radišković 14. Trener: Aljoša Jemec.

Pred štirimi tedni so Kamničanke v svoji dvorani brez večjih težav premagale krimovke, ki pa so dobro izkoristile božično-novoletni premor v državnem prvenstvu, kar so v sredo potrdile tudi z zmago proti GEN-I Volleyju v gosteh. Tudi proti Calcit Volleyju so domače odbojkarice v prvem nizu prikazale dobro igro, toda v drugem in tretjem nizu je bilo vse v znamenju v lanski sezoni najboljše slovenske ekipe, ki je dosegla kar 15 asov.

Aktualne državne prvakinje so v dvoboj z Ljubljančankami krenile v nekoliko spremenjeni zasedbi, s sestrama Polono in Špelo Marušič ter Manjo Jeralo, počivale pa so Andjelka Radišković, Eva Pogačar in Katja Mihevc, ki običajno začenjajo tekme. Do devete točke so domače odbojkarice bile popolnoma enakovredne Kamničankam, ki so jim na servis Polone Marušič, dosegla je tudi dva asa, pobegnile na plus pet (14:9). Ko so gostje po dveh lastnih napakah domače ekipe svojo prednost povečale na 19:12, se je zdelo, da je prvi niz odločen. A ni bilo tako, kajti borbene krimovke so se predvsem po zaslugi razpoložene Nike Bavdaž pred vstopom v končnico Kamničankam približale le na dve točki zaostanka (20:22). V razburljivi končnici so nato rešile tri zaključne žoge in po napaki gostij celo same prišle v priložnost, da osvojijo uvodni niz. Toda Lucille Charuk s točko v napadu in Manja Jerala z blokom sta kamniški ekipi priborili še tretjo zaključno žogo, ki jo je tudi po zaslugi lastne napake Krima tudi izkoristila.

Tudi v drugem nizu sta bili ekipi do osme točke izenačeni, s štirimi zaporednimi pa so Kamničanke spet prve prišle do nekoliko občutnejše prednosti (12:8). Po uspešnem napadu Radiškovićeve, ki je v drugem nizu vstopila v igro namesto Brulec Kostićeve, so Kamničanke prišle do vodstva s 14:9, po polminutnem odmoru domačega trenerja Jožeta Časarja pa je Polona Marušič izvajala še tri začetne udarce. Z zadnjim je, tudi ob pomoči mreže, dosegla tudi točko za kamniško vodstvo s 17:9. Tokrat Kamničanke niso ponovile napake iz uvodnega niza, s kar štirimi zaporednimi asi pa je drugi niz končala Radiškovićeva.

V tretjem nizu so varovanke Aljoše Jemca že zelo zgodaj prišle do prve večje prednosti, saj so z blokom Katje Mihevc povedle s 6:2. S svojim petim asom na tekmi je Radiškovićeva njihovo prednost povečala na 9:3. Po dveh asih Katje Mihevc je bilo že neulovljivih 15:5 za Kamničanke, ki so z napadom, Naje Boise prišle, do kar 14 zaključnih žog, četrto pa je nato izkoristila Eva Zatković.

Izjava po tekmi

Aljoša jemec, trener Calcit Volley»V prvem nizu se nam je poznalo, da smo nekoliko premešali začetno postavo, saj smo želeli odpočiti nekaj igralk, ko pa sta nam stekla servis in sprejem, je bilo vse lažje. Vendar si tudi domača ekipa zasluži pohvale za svojo predstavo v uvodnem nizu, nas pa do turnirja lige prvakinj v Nantesu čakata še domači tekmi z Novogoričankami in Ankarančankami.«

Zanesljivo do novih treh točk

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v svoji dvorani premagali Hoče s 3:0 (15, 19 19). V sredo, 20. januarja, bodo Kamničani v 16. krogu gostovali v Kranju pri Hiši na kolesih Triglav. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Calcit Volley – Hoče 3:0 (15, 19, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič5, Kosmina, Gasparini 17, Hebda 12, Klobučar 15, Jerončič, Brulec 3, Beravs, Štalekar 8, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Hoče: Pušnik 9, Crnjanski 1, Oestvik 3, Bračko 2, Pesti 10, Herodež, Čopi, Leva 1, Orthaber (L), Hafner, Mejal, Koblar 1. Trener: Jurij Čopi.

Kamniški odbojkarji so v prvi tekmi zadnje tretjine rednega dela državnega prvenstva zabeležili še tretjo zmago nad Hočami. Po težko prigarani zmagi v prvi letošnji medsebojni tekmi, ko so slavili šele v tie-breaku, so tudi tokrat, podobno kot na prvi domači tekmi, do nje prišli brez izgubljenega niza. V vseh treh nizih so bili Kamničani boljši nasprotnik, predvsem so prevladovali v bloku, saj so v tem elementu igre dosegli deset točk, gostje le tri, veliko bolj učinkoviti pa so bili tudi v napadu, kjer se je s 17 točkami odlikoval Mitja Gasparini.

V prvem nizu so bili hoški odbojkarji prvič v resnejših težavah na servis Jana Klobučarja, ki je z asom svoji ekipi priboril pet točk prednosti (10:5). Gostujoči trener Jurij Čopi je sicer vzel polminutni odmor, toda po uspešnem napadu Milosza Hebde so Kamničani prišli že do šestih točk prednosti (13:7). Razpoloženi Mitja Gasparini je bil najbolj zaslužen za vodstvo Calcit Volleyja s 15:8, z blokom Saše Štalekarja pa je bil prvi niz bolj ali manj odločen, saj so Hočani zaostajali že za osem točk (9:17). Tudi v nadaljevanju niza se Kamničani niso zaustavili, z novim blokom Štalekarja so povedli z 22:11, po napaki gostov pa so izkoristili tretjo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so Hočani z blokom Marcela Pestija povedli z 12:10, vendar so Kamničani z asom Hebde izid hitro izenačili, nato pa sta bili ekipi skupaj do 14. točke. Odlični Gasparini je z dvema zaporednima asoma domačinom priboril tri točke prednosti (17:14), z uspešnim napadom pa že štiri (19:15). Za mirno končnico je poskrbel Diko Purič (21:16), Klobučar pa je z blokom varovancem Gregorja Jerončiča zagotovil šest zaključnih žog. Tokrat so domači odbojkarji izkoristili drugo, tudi tokrat po napaki gostov na servisu.

Tudi v tretjem nizu so domači odbojkarji nadaljevali z zbrano igro, prevladovali so tako na servisu, kot v napadu in v bloku. Do osme točke so jim gostje še sledili, po dveh zaporednih blokih Puriča pa so zaostajali že pet točk (9:14). Nova zmaga se je Kamničanov nasmihala z novim blokom, že desetim na tekmi, tokrat Gasparinija, saj so prišli do vodstva s 16:10. Ko so Hočani po polminutnem odmoru naredili novo lastno napako, so zaostajali že za sedem točk (10:17). V končnici je bil spet Klobučar tisti, ki je poskrbel za šest zaključnih žog za trinajsto kamniško zmago v letošnjem državnem prvenstvu, drugo je zaključil Štalekar.

Izjava po tekmi

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja»Na servisu smo bili dovolj agresivni, posledično pa nam je bilo lažje igrati v bloku in obrambi. Za nameček smo imeli še dober sprejem, tako da je bilo potem tudi lažje priti do side-avta. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, od prve točke do zadnje. Imamo dobro ekipo, zato nam tako odigrane tekme pridejo prav, da si upamo ves čas pritiskati na nasprotnika. Če se spomnimo prve medsebojne tekme v Hočah in potem prve v Kamniku, tu mislim na prvi niz, smo imeli veliko težav z njimi, tokrat pa ni bilo vprašanja, kako se bo tekma končala. To je pomembno za nas, da vidimo, da znamo igrati prepričljivo odbojko.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo