11. Odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu za člane, rekreativce in veterane

0
493

V počastitev občinskega praznika je bilo v nedeljo, 27. marca 2022, na Osnovni šoli Marije Vere odigrano 11. OP Kamnika v namiznem tenisu za člane, rekreativce in veterane. Vrhunske igre, nastop občinskih funkcionarjev,  tri kolajne za domače igralce, mednarodna udeležba in prijateljsko vzdušje so značilnosti brezhibno izvedenega tekmovanja.
V članski kategoriji je blestel trenutno najboljši igralec Namiznoteniškega kluba Kamnik, Luka Koželj z osvojitvijo tretjega mesta. V polfinalu je tesno z 2 : 3 izgubil proti državni prvakinji Darinki Mali. V dvoboju za tretje mesto se je Luka sprostil in zanesljivo s 3 : 1 premagal državnega prvaka Roberta Malija. V finalnem dvoboju je Stefano Caserta iz Trsta opravičil vlogo favorita. S svojo atipično, ortodoksno igro je vsilil neugodni igralni slog in na koncu premagal Darinko Mali. Darinka je srebrni kolajni dodala še eno zlato v dvojicah in je bila razglašena za najbolj uspešno športnico prvenstva. Zmagovalec v kategoriji rekreativcev in veteranov je postal Miloš Kramaršič iz Beograda. V finalu je vse prej kot lahko premagal trenerja in igralca iz Žirov, mojstra Darka Makovca. Tretje mesto je dosegla Dragica Lapanja iz Šenčurja po lepi zmagi proti Marjanu Mencigarju z Dolskega.
Od kamniških igralcev je do zlate kolajne v tolažilni članski kategoriji prišel Tadej Zelič. Lep dosežek je ponovitev Tadejevega uspeha s turnirja v Metliki pred dvema tednoma. Tretjo kamniško kolajno, srebrno sta osvojila Marko Osolnik in Luka Koželj v kategoriji dvojic.

Nadpovprečno dobro je prvenstvo odigral tudi Mitja Mali. Veličastna je bila njegova zmaga s 3:1 proti Domenicu Basileju iz Milana. Nekaj lepih zmag so dosegli tudi: Aleš Luskovec, Tomaž Zelič, Franc Sitar, Božo Rojc, Matjaž Mikuš, Matej Habjanič in Marko Osolnik. Z lepima zmagama proti županu, Mateju Slaparju in podžupanu, Bogdanu Pogačarju, je nase opozoril mladi kamniški up Sebastjan Luskovec. Od Sebastjana v prihodnosti pričakujemo lep napredek in veliko osvojenih kolajn.

Rezultati 11. Odprtega prvenstva Kamnika so sledeči:

Člani:

 1. Stefano Caserta, Trst
 2. Darinka Mali, Kranj
 3. Luka Koželj, Šmarca
 4. Robert Mali, Kranj

Prvak tolažilne skupine: Tadej Zelič, Kamnik

Rekreativci in veterani:

 1. Miloš Kramaršič, Beograd
 2. Darko Makovec, Žiri
 3. Dragica Lapanja, Šenčur
 4. Marjan Mencigar, Dolsko

Prvak tolažilne skupine: Jože Repinc, Jesenice

Dvojice:

 1. Robert Mali, Darinka Mali
 2. Marko Osolnik, Luka Koželj
 3. Dragica Lapanja, Domenico Basile
 4. Darko Makovec, Marjan Mencigar

Za uspešno organizacijo in izvedbo prvenstva so poskrbeli marljivi športni delavci iz Namiznoteniškega kluba Kamnik, kateri so ob okrogli, 10. obletnici delovanja prejeli čestitke vseh nastopajočih.

Besedilo in fotografije: Darinka Ž.

Oglasno sporočilo