Sorčan se vrača v Gorico, četverica okrepila Dob

0
685

Na zadnji dan zimskega prestopnega roka beležimo skupno pet odhodov. Na posojo odhajajo vratar Grega Sorčan, osrednja branilca Žiga Dajčman in Ivan Makovec ter vezista Jošt Pišek in Žiga Repas.

Sorčan, ki ga v kadru za tekmo s Celjem ni bilo zaradi tehnične odločitve glavnega trenerja, bo do konca aktualne sezone branil barve Gorice. V dresu primorskega prvoligaša je v štirih sezonah pred prihodom v Domžale zbral 164. nastopov, sedaj pa bo v Novi Gorici, tako kot ofenzivni vezist Til Mavretič, imel status posojenega nogometaša. 24-letnemu vratarju, ki je ob Kamniški Bistrici med vratnicama stal na 33 dvobojih, želimo v naslednjih mesecih veliko sreče!

Po sprejetju novih ukrepov s strani vlade Republike Slovenije, ki omogočajo nadaljevanje drugoligaškega tekmovanja, bodo na kaljenje v 2. SNL odšli štirje mladi nogometaši, kar dodatno potrjuje odlično sodelovanje z bližnjim NK Roltek Dob. Novopečeni strateg Dobljanov in vodja MNC Domžale Jernej Javornik bo v preostanku sezone lahko računal na usluge dveh mladincev Jošta Piška in Žige Dajčmana, ter Ivana Makovca in Žige Repasa, ki se je prejšnji teden sicer vrnil v zasedbo Domžal, a bo znova postal član Doba. Vsi omenjeni so zimske priprave v celoti opravili s članskim moštvom Domžal, kar je pred odhodom v vrste bližnjega drugligaša zelo dobrodošlo.

Zimsko prestopno dogajanje so v Domžalah tako zaznamovali samo odhodi. Že decembra se je po sporazumni prekinitvi pogodbe poslovil napadalec Predrag Sikimić, na posojo pa so v prvi polovici meseca febuarja odšli Til Mavretič, Grega Sorčan, Tonči Mujan, Žiga Dajčman, Jošt Pišek, Žiga Repas in Ivan Makovec. Srečno, fantje!

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo