Kronika Policijske postaje Kamnik (od 22.2. do 28.2.2021)

0
894

22.2.2021
TATVINA OLJNE OGREVALNE NAPRAVE
V Termah Snovik je neznanec iz šotora odtujil oljno ogrevalno napravo in povzročil materialno škodo, kje se bo neznanec grel pa še ni znano. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE HIŠK NA TRŽNICI V KOMENDI
Neznanec je v Komendi na tržnici poškodoval vrata na leseni hišici in žlebove na štirih hišicah. Kaj je objestnež pridobil ni znano, bo pa zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POVOŽENJE PSA
V Zgornjih Stranjah je voznica trčila v psa, ki je ušel lastniku in se poškodoval, na vozilu pa povzročil materialno škodo. Lastniku psa bo izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

23.2.2021
IZGUBA MOBILNEGA TELEFONA
Občanka se je zglasila in povedala, da je 22.2.2021 na parkirišču trgovine Eurospin izgubila mobilni telefon znamke IPhone 6, belo zlate barve s prozornim ovitkom. Policisti obravnavamo kaznivo dejanje zatajitve, občana-ko, ki je mobilni telefon našla pa naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila, za katero so ugotovili, da je le ta vozila pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznici začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24.2.2021
TATVINA ORODJA
Neznanec je v Mekinjah iz odklenjene delavnice izvršil tatvino ročnega orodja in odšel po vsej verjetnosti na delo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Občane pozivamo, da poskrbijo za svoje premoženje, saj lahko s svojimi samozaščitnimi ukrepi veliko storijo, da do takšnih dejanj ne pride, zaklepajo svoje hiše delavnice in vredne predmete ne puščajo na vidnih mestih. V primeru, da opazijo sumljive osebe in vozila v bližini stanovanjskih objektov, pa naj to sporočilo Policiji.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Neznanec je z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo v Komendi, vendar v notranjost ni prišel in je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V MOSTAH
Policist je v Kamniku kršitelju zasegel aluminijasti zavitek z vršički neznane zelene posušene snovi, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

25.2.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Neznani voznik je na parkirnem prostoru v Qlandiji trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

KRŠITEV PO ZAKONU O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policistki sta bili obveščeni, da je v trgovino Arkadia vstopil par, ki ni uporabljal zaščitnih mask in ni upošteval navodil varnostnika, ki ju je opozoril da v kolikor ne želita nadeti mask, naj zapustita varovano območje trgovine in ju do prihoda policistk zadržal na vhodu. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih.

26.2.2021
NEUPOŠTEVANJE PRAVIL OBČANA
Policisti so pri domu Kulture Kamnik (covid center) obravnavali primer, kjer se je občan nedostojno vedel do reditelja, ki je usmerjal promet in ga ni upošteval. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PADEC KOLESARJA
Na Ljubljanski cesti v Domžalah je prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je kolesar peljal po Ljubljanski cesti po kolesarski stezi in zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal na robnik in pri tem padel po vozišču, ter se lažje telesno poškodoval. Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

27.2.2021
SPOR MED SOSEDI V KOMENDI
Policisti so v Komendi obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do med sosedskega spora, kjer so se sosedje med seboj prepirali in nedostojno vedli. Na kraju vsem kršiteljem izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

28.2.2021
VLOM V DELAVNICO
Policisti so v Šmarci obravnavali vlom v delavnico, kjer je neznani storilec odstranil ključavnico obešanko in tako vlomil v delavnico iz katere je odtujil več kosov ročnega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here