Na 800. ligaški tekmi do treh točk

0
338

Domžalska 800. tekma v Prvi ligi Telekom Slovenije se je zaključila z minimalno zmago! Edini zadetek na domačem srečanju 24. kola je v 53. minuti po krasni podaji Tamarja Svetlina dosegel Arnel Jakupović.

“Tekma je bila zelo težka. Gorica se je na srečanje dobro pripravila in nam uspešno zaprla vse poti do gola. Nekako nismo našli rešitev, malce premalo je bilo pritiska na sredini igrišča in neposredno na vrata Gorice. V prvem polčasu nam je Matija Širok na desni strani povzročil kar nekaj težav, saj so gostje imeli dobre prehode v napad. V nadaljevanju smo to uspešno odpravili in iskali svoje priložnosti za zadetek. Jakupović je eno realiziral in tokrat je to bilo dovolj za zmago. Hkrati je pohvalno tudi dejstvo, da smo znova ohranili mrežo nedotaknjeno, tako da smo zelo zadovoljni z doseženim,” je po jubilejni 800. tekmi dejal glavni trener Dejan Djuranović. Domžale so doslej v Prvi ligi zabeležile 322 zmag, 214 neodločenih izidov in 264 porazov, točkovni izkupiček pa znaša 1175 točk.

Strateg Domžal je v primerjavi s sredino tekmo proti Olimpiji v začetni enajsterici opravil tri spremembe. Piška, Klemenčiča in Svetlina so nadomestili Husmani, Vuklišević in Vuk, ki pa je med premorom svoje mesto na zelenici prepustil kasnejšemu asistentu Tamarju Svetlinu. Drugi polčas domačega dvoboja z Gorico je v celoti odigral tudi Mattias Kait: ”Imamo širši izbor igralcev, kar pomeni, da lahko v vsakem trenutku posežemo po spremembi v moštvu. Med polčasom smo z dvema zamenjavama malce spremenili podobo in ekipi dodali želeno energijo. To se nam je hitro obrestovalo, zagotovo pa gre tukaj za vnovično potrditev, da lahko računamo na večje število fantov in verjamem, da bo temu tako tudi v prihodnje.”

Do prihajajoče reprezentančne pavze, ki jo bo zaznamovalo evropsko prvenstvo do 21 let, se bodo rumeni bojevniki pomerili še s Koprom, Muro in Aluminijem. 17. marca bo na sporedu tudi zaostalo pokalno srečanje z Beltinci: ”Do daljše reprezentančne pavze imamo še tri tekme v enem tednu, nato nas čaka še pokalni dvoboj. Na vse preizkuse se moramo zelo dobro pripraviti, saj igramo z direktnimi konkurenti za višja mesta na razpredelnici. Točke torej štejejo dvojno. Iz tekme v tekmo bomo odšli z željo, da prikažemo dobro predstavo in osvojimo vse točke, ki so na razpolago. Pred zadnjim delom sezone bi ta uspeh namreč pomenil zares ogromno,” je povedal Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo