Gradbinci vlado pozivajo k odpravi nelogičnih omejitev

0
696

Sekcija gradbincev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je na vlado ponovno naslovila pobudo, da bi se storitve na področju gradbeništva lahko izvajale tudi na zunanjosti objektov in v okolici obstoječih objektov. Absurdno se jim namreč zdi, da vlada ne odpravi teh omejitev, saj pri zunanjih delih stika s potrošniki praktično ni.

Gradbinci vztrajajo,  da se  jim torej omogoči vsa dela, ki se izvajajo zunaj (strehe, fasade, balkoni, zunanje ograje, nadstreški, zunanje ureditve, prizidki, itd.), ne glede na to, ali so objekti naseljeni ali ne, saj pri zunanjih delih ni stika s potrošnikom. »Nerazumno se nam zdi, da ne smemo opravljati tovrstnih del na zunanjosti objektov, saj ni nikakršnega tveganja za prenos okužb, če sploh nimamo stika s potrošniki. Pričakujemo, da bo vlada te omejitve nemudoma odpravila,« so med drugim zapisali v Sekciji gradbincev pri OZS.

Proti testiranju zaposlenih
Ob tem gradbinci pozivajo, naj ob odpravi teh omejitev ne bo obvezno testiranje zaposlenih oziroma izvajalcev storitev na področju gradbeništva, saj to po njihovi oceni ni smiselno. Obveznemu testiranju zaposlenih sicer nasprotujejo tudi v drugih panogah.

Mira Črešnar
Vodja odnosov z javnostmi

 

Oglasno sporočilo