Kronika Policijske postaje Kamnik (od 6.4. do 11.4.2021)

0
475

6.4.2021
INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer je sosed soseda v dvigalu z roko udaril, ga odrinil in se do njega neprimerno vedel. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PADEC MOPEDISTA
Po mestni ulici v Kamniku se je pod vplivom alkohola v smeri centra peljal starejši, izkušeni mopedist, ki je zaradi nepravilnega premika z motorjem padel po vozišču. K sreči se ni huje telesno poškodoval. Izdan mu je plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

SPUŠČEN PES
Policisti so bili s strani občanke obveščeni o spuščenem psu, zaradi česar so odšli na območje Zgornjih Stranj, kjer je bil ugotovljen lastnik živali. Zaradi neprimernega zavarovanja živali bo kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

7.4.2021
TATVINA KOVINSKE OGRAJE
Neznanci so na velikem jezu reke Kamniške Bistrice izvršili tatvino kovinske ograje z vrati, ki so onemogočala dostop nepooblaščenim osebam do jeza na reki Kamniška Bistrica in s tem oškodovali podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

8.4.2021
PROMETNA NESREČA
V naselju Godič se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA PRSTANA
Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je pustila odklenjeno stanovanje iz katerega ji je poštenjakar odtujil prstan rumene kovine z graviranim kopitom in pogodbo v zvezi stanovanjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

9.4.2021
POŠKODOVANJE VHODNIH VRAT
V Tunjicah se je neznanec znesel nad vhodnimi vrati stanovanjske hiše tako, da je z neznanim predmetom razbil eno večslojno steklo na vhodnih vratih in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA ČITALCA
Neznani storilec je v industrijski coni Žeje preko noči iz polpriklopnika, ki je bil parkiran pred podjetjem odtujil čitalec temperature s printerjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

HIŠNA PREISKAVA
Policisti so na območju občine Kamnik na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri kateri so zasegli manjšo količino neznane prašnate snovi bele barve – sum na prepovedano drogo. Zoper prekrškarja sledi hitri postopek z odločbo.

GLASNA GLASBA
V Kamniku smo obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v mansardnem stanovanju na Ljubljanski cesti, ki so ob prihodu policistov na kraj s poslušanjem glasbe prekinili, vendar kljub trkanju in pozivi policistov vrat niso odprli. Sledi zbiranje obvestil, zoper kršitelja pa sledi plačilni nalog.

10.4.2021
TATVINA SENČNIKOV
Neznani storilec je neovirano pristopil na teraso gostinskega lokala in odtujil štiri senčnike rdeče barve z napisom Union in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

11.4.2021
PROMETNA NESREČA
Na Bevkovi ulici je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom neznanega voznika, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve povzročitelja le te sledi ustrezen ukrep.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo