Kronika Policijske postaje Kamnik (od 12.4. do 18.4.2021)

0
811

12.4.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirnem prostoru Qlandie je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil podatke. V kolikor bodo policisti z zbiranjem obvestil izsledili povzročitelja le te sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

13.4.2021
POVOŽENJE DIVJADI
V večernih urah je voznik izven naselja Pšajnovica z osebnim vozilom povozil srno, ki je s kraja stekla naprej v bližnji gozd. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu tako da mu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu.

14.4.2021
INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je kršitelj nedostojno vedel do svoje mame na njo vpil in jo žalil z neprimernimi besedami. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog zoper vročekrvneža po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in prinesel denar, ki ga je našel na tleh pred Novo Ljubljansko banko v centru mesta Kamnik. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

TATVINA V TRGOVINI
V trgovini Tuš v Kamniku je neznani storilec izvršil tatvino krem za nego telesa večje vrednosti. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

15.4.2021
VLOM V TOVORNI VOZILI
Neznani storilec je preko noči v Tunjicah vlomil v tovorni vozili tako, da je poškodoval ključavnico vrat in iz vozila odtujil več kosov ročnega orodja.
Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PADEL S KOLESOM
27-letnik se je zglasil v zdravstvenem domu Kamnik, zaradi padca, ki ga je zadobil pri spustu s kolesom po neurejeni kolesarski poti na Golovcu in zadobil lahko telesno poškodbo. Ker ne gre za prometno nesrečo, bo o prometnem dogodku napisan uradni zaznamek.

16.4.2021
PROMETNA NESREČA
V Kamniku na Petrolu se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

STRMOGLAVLJENJE JADRALNEGA PADALCA
Policisti so bili strani Regionalnega centra za obveščanje obveščeni o nesreči padalca na južni strani Kamniškega vrha. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je padalec vzletel s Krvavca, nato pa zaradi neugodnih vremenskih razmer začel izgubljati višino in poskušal z jadralnim padalom znamke Advance Iota2, zasilno pristati pri tem pa je iz višine 3-5 metrov strmoglavil na tla. Na pomoč so priskočili GRS Kamnik, ki so ponesrečenega padalca s policijskim helikopterjem prepeljali na Urgentni blok Kliničnega centra. O dogodku sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

17.4.2021
INTERVENCIJA
Policisti so v Nasovčah obravnavali intervencijo, kjer se je sosed do soseda neprimerno vedel in ga žalil z neprimernimi žaljivimi besedami. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

18.4.2021
PRIDRŽANJE VOZNIKA DO IZSTEZNITVE
Policisti so imeli v postopku voznika, ki je elektronski alkotest pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Ker se z izmerjenim rezultatom ni strinjal, so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov skozi celoten postopek mu je bil zaradi več kršitev izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here