Kronika Policijske postaje Kamnik (od 26.4. do 2.5.2021)

0
998

26.4.2021
POŠKODOVANJE TUJE STVARI – GRAFITI
V Podgorju je neznani storilec z rdečo barvo poškodoval kamnito ograjo, industrijski objekt in vozilo na dvorišču, na katere je z rdečim sprejem večkrat zapisal svoje zahteve »Vrati pare …«. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

DOGODKI, KJER SO BILE UDELEŽENE ŽIVALI
Na območju Stolnika so krave poškodovale parkiran avtomobil, policisti pa so dogodek le evidentirali. V Kamniku se je oseba pritožila nad sosedovimi goskami, katere naj bi bile preglasne, zaradi slednjih pa naj bi se v okolici naselile podgane. Ker v tem primeru ne gre za pristojnosti Policije, se je tudi v tem primeru dogodek le evidentiral.

27.4.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, saj je NN voznik z vozilom VW Passat, črne barve, na katerem so bile nameščene reg. tablice, ki ne pripadajo vozilu, trčil v prometno signalizacijo in jo poškodoval. Voznik je nato s kraja odpeljal, zaradi česar sledi zbiranje obvestil o identiteti voznika oz. povzročitelja prometne nesreče z materialno škodo.

28.4.2021
ROP
Trije neznani moški so v jutranjih urah oropali taksista, ki je čakal na stranko in po dejanju kraj zapustili z odtujenimi 200 evri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

29.4.2021
ODTUJITEV DENARJA
Na PP Kamnik se je zglasil občan, ki je pri dvigu gotovine na bančnem avtomatu, pozabil vzeti denar, ob vrnitvi na kraj pa je ugotovil, da je pred njegovim ponovnim prihodom, neznani storilec odtujil pozabljeni znesek. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

30.4.2021
INTERVENCIJA – KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti so bili poslani na intervencijo, kjer je med partnerjema prišlo do fizičnega obračuna. Ugotovljeno, da je izven zakonski partner vpil na svojo partnerico, jo udaril po obrazu in napodil iz stanovanja. Kršitelju bo zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru, izdan plačilni nalog.

1.5.2021
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN POBEGOM
Policisti so v Mekinjah obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri je povzročitelj nesreče pobegnil oz. zapustil poškodovanca. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj nesreče zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v vozilo oškodovanca, zatem pa peš pobegnil s kraja, ne da bi poškodovancu nudil pomoč in svoje osebne podatke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

2.5.2021
TATVINA KOLESA
Neznani storilec je na območju Kamnika odtujil moško kolo Genesis, črne barve s tankimi črtami rdeče in zelene barve ter z belim napisom. Policisti zbirajo obvestila in bodo podali kazensko ovadba na pristojno tožilstvo.

Ker na območju Kamnika beležimo več priložnostnih tatvin, občane pozivamo, da poskrbijo za svoje premoženje, saj lahko s svojimi samozaščitnimi ukrepi veliko storijo, da do takšnih dejanj ne pride, zaklepajo svoje hiše delavnice in vredne predmete ne puščajo na vidnih mestih. V primeru, da opazijo sumljive osebe in vozila v bližini stanovanjskih objektov, pa naj to sporočilo Policiji.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo