Poročilo z dirk v Turčiji in dirk za mlade v Avstriji

0
504

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Maruša Knap sta konec tedna končala z dirkanjem na mednarodnih preizkušnjah v Turčiji. Na dirki olimpijskega krosa v soboto in nedeljo je Rok obakrat osvojil četrto mesto, Maruša pa je bila obakrat sedma.

Sobotno dirko druge kategorije UCI C2 je v moški elitni konkurenci zmagal Ukrajinec Oleksander Konjajev pred Italijanom Alessiom Agostinellijem in Rusom Ivanom Filatovim, Naglič je za tretjim mestom zaostal 24 sekund.

Na drugi dirki prve kategorije UCI C1 je bil najhitrejši Agostinelli, drugi je bil Konjajev, tretji pa Francoz Axel Roudil Cortinat. Slovenski državni prvak je tretje mesto zgrešil za 27 sekund.

Naglič je tako na štirih dirkah v Turčiji osvojil šesto in trikrat četrto mesto. Domov se vrača z dobrimi občutki: »Z dirkami sem zadovoljen. Žal sekunde niso bile meni v prid, da bi dirke zaključil na stopničkah, vendar moč je bila prava. Dobil sem zopet ritem za dirke in 70 novih UCI točk, ki bodo prišle prav na prihajajočih svetovnih pokalih čez teden in dva. Komaj čakam dirke, pripravljenost je dobra.«

Maruša je bila na prvi dirki šesta, nato pa trikrat sedma. Na sobotni in nedeljski dirki je sicer slavila Ukrajina Irina Popova. V soboto sta ji družbo na zmagovalnem odru delali Rusinja Aleksandra Ushakova ter Kazahstanka Alina Sarkulova, v nedeljo pa Rusinja Vera Medvedeva in Ushakova.

MLADI CALCITOVI UPI ODLIČNI NA PECI

Mladi gorski kolesarji Calcit Bike Teama so konec tedna dirkali v Avstriji na pokalu mladih v olimpijskem krosu, MTB Nachwuchscup 2021 Petzen XCO. Barve kamniškega moštva so branili trije tekmovalci,

Na sobotnem eliminatorju je bila v kategoriji U13 sedma Tajda Šoštarko, v U15 Luka Maksimović 15. in v U17 Hana Kranjec Žagar šesta.

V nedeljo so se preizkusili še v krosu. Tajda je bila v svoji kategoriji šesta, Gašper Štajnar je bil med dečki do 15 let peti in Luka 25., Hana pa je osvojila četrto mesto.

»V soboto je bil na sporedu eliminator. V polfinalu sem štartala zelo dobro, ampak se mi je med šprintom odpelo pedalo in tako sem izgubila boj za mesto v finalu. Končala sem na 6. mestu. V nedeljo me je čakal kros, dirka je bila deževna in zelo blatna. Nekateri deli so bili neprevozni, vendar sem se borila po svojih najboljših močeh in si priborila 4. mesto,« je po dirkah sporočila Hana.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo