Mednarodni dan muzejev 2021

0
814

Tudi letos bomo 18. maja 2021 obeležili mednarodni dan muzejev. Medobčinski muzej Kamnik vas na ta dan, ob 18. uri, vabi na javno vodstvo po gostujoči razstavi Lojze Perko – Med viharjem in jasnino v Galerijo Miha Maleš, ki se nahaja na Glavnem trgu 2 v Kamniku.

Ker je število obiskovalcev omejeno, vas prosimo, da rezervirate mesto preko elektronske pošte: info@muzej-kamnik-on.net ali po telefonski številki 01 8317 662.

Vstop v Medobčinski muzej Kamnik in njegove enote – to je muzej na gradu Zaprice, Rojstno hišo Rudolfa Maistra in Galerijo Miha Maleš je na ta dan brezplačen.

Kaj je mednarodni dan muzejev?

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja. Vsako leto se temu prazniku pridružuje več muzejev, tudi slovenskih.

Mednarodni muzejski dan MMD 2021 se letos posveča temi PRIHODNOST MUZEJEV: OKREVANJE IN NOVI IZZIVI. Letošnja  ICOM tema želi opomniti na ključne spremembe v naši družbi in okrevanje v času epidemije COVID_19. V okviru letošnje teme sporočamo, da so muzeji aktivni člen sprememb, da ponujajo premislek o odnosu do skupnosti, soočajo se z novimi izzivi dela in modeli kulturne kreativnosti. Muzeji se morajo tudi zavzemati za ustvarjalni potencial kulture kot področja izzivov ter inovacij v izgradnji pravične in trajnostne prihodnosti.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo