Na 25. teku k sv. Primožu člani in članice KGT PAPEŽ – ekipni državni prvaki, zmagovalca teka Timotej Bečan in Mojca Koligar (oba KGT PAPEŽ)

0
715

Na jubilejnem 25. teku k sv. Primožu, ki je bilo ekipno državno prvenstvo v gorskih tekih, so člani  in članice KGT PAPEŽ osvojili naziv ekipnih  državnih prvakov. Absolutna  zmagovalca sta bila Timotej Bečan in Mojca Koligar (oba KGT Papež).

Timotej Bečan, zmagovalec

Timotej Bečan je le za sekundo (15:43) zaostal za dosedanjim rekordom domačina Sebastjana Zarnika. Drugo mesto je pritekel Miran Cvet (16:44), skupaj z  Bečanom sta bila ekipna prvaka.  Tudi drugo, tretje mesto in četrto mesto so med ekipnimi pari pritekli tekači prireditelja KGT Papež. Četrti Gašper Bregar  in domačin Nejc Uršič na 8. mestu sta bila prejemnika srebrne medalje, Urban Žitnik in Luka Mihelič pa bronaste. 4. mesto sta zasedla domačina Domen in David Vogrin. 9. mesto sta pritekla Rajko Sršen in Bojan Galin, deseto legendi gorskega teka Ivan Urh in Franci Teraž,  enajsto pa  Anton Knavs in Primož Karlin.

Mojca Koligar, zmagovalka

Med članicami so tekačice KGT Papež pritekle bron in naziv državnih prvakinj. Zmagovalka Mojca Koligar (20:02) in drugouvrščena  Tina Klinar (21:09) sta osvojili  naziv  ekipne državne prvakinje. Bron sta si delili Urša Trobec in Petra Miklavčič.

Najboljši trije člani, podeljevalec Dušan Papež

Ekipno medaljo med mladinci sta na 4. mestu zgrešila  Aleš Prelovšek in Nik Romšak.

Razglasili so tudi vseekipnega prvaka : med 16 klubi je bil KGT Papež z dosežki 24 udeležencev   prejemnik plakete za 2. mesto.

Zmagovalna trojka KGT Papež – ekipno

Na odprtem tekmovanju  sta 3. mesto zasedla Luka Petek med ml. dečki in Matevž Kuhar med dečki, peti je bil Filip Pavlin. Med st. dečki in deklicami je bila Viktorija Dolinšek peta, Nejc Petek pa šesti. Veteranka Boža Meža je bila med članicami 14.

Tekmovanje je potekalo ob upoštevanju vseh razmer COVID-19, tako tudi slovesna podelitev in razglasitev rezultatov ob cerkvici Sv. Primoža. Podeljevalci Bogdan Pogačar, podžupan Občine Kamnik, Dušan Papež, predsednik Združenja za gorske teke in delegat Bojan Kožuh, sekretar svetovne zveze WMRA Tomo Šarf in organizator Ivan Urh so prvim trem podelili   lepe praktične in denarne nagrade, medalje,  pokale ter plakete. Zanje so prispevali  donatorji in dolgoletni sponzorji: Avtoličarstvo Papež, Calcit d.o.o, Mizarstvo Golob Darko s.p., Okrepčevalnica Sv. Primož. Za varnost  so skrbeli zdravniška služba, gasilci PGD Kamniška Bistrica  in gorski reševalci.

Ivan Urh z zmagovalcema

Kot vsa leta doslej pa je svoj trud in srce pri organizaciji razdajal Ivan Urh, legenda gorskega teka, kot gonilna sila organizacijskega odbora.

O teku si preberite še:

http://gorski-teki.si/artikal_Timotej-Becan-in-Mojca-Koligar-prva-na-25-teku-k-sv-Primozu-KGT-Papez-ekipno-drzavni-prvaki

https://prijavim.se/index_page/news/12419/ekipno_drzavno_prvenstvo_med_clani_z_zmago_dvojic_kgt_papez_kamnik/#lang

Mira Papež

 

Oglasno sporočilo