Športnica in športnik leta 2020 sta Petra Pavlič in Anže Lanišek

0
1143

Nagrado za moštvo leta so prejele ŽKD Ledita, Karol Drago Korošec pa je prejel nagrado za življenjsko delo v športu.

Na domžalskem stadionu so bila v torek, 1. junija 2021 na prireditvi Športnik leta 2020 podeljena priznanja na področju športa v Občini Domžale za leto 2020 na kateri je priznanja prejelo več kot 70 najboljših športnikov, športnic in športnih delavcev v Občini Domžale. Dogodek je pripravil Zavod za šport in rekreacijo Domžale v sodelovanju z Občino Domžale, povezoval pa jo je športni komentator, Gašper Bolhar.

Kljub epidemiji in ukrepom je leto 2020 na področju športa prineslo izjemne uspehe, ki so jih dosegle domžalske športnice in športniki, tako na domači, kot na mednarodni ravni. Vsi ti uspehi pa niso ostali neopaženi, saj je na prvi junijski dan, tako kot vsako leto, bil prav vsak izmed njih nagrajen s priznanjem za uspešno športno udejstvovanje v minulem letu. Spomnili pa so se tudi na športne delavce, ki skrbijo za razvoj športa ter za pogoje, ki jih imajo športniki na voljo. Gre za nagrade in javno priznanje uspešnemu delu in številnim odrekanjem ter ljubezni do športa in dela. Pri tem pa, poleg športnic in športnikov, ne gre pozabiti tudi na ljudi iz ozadja, ki so vedno prisotni in si zaslužijo priznanje za svojo predanost.

Poleg Petre Pavlič, ki je v disciplini sunek, kot prva slovenka pri svojih 62 kilogramih dvignila 100 kilogramov in Anžeta Laniška, smučarskega skakalca z uvrstitvijo v svetovni pokal smučarskih skokov, so nagrado za moštvo leta prejele ŽKD Ledita, za uvrstitev na 2. mesto pokalnega tekmovanja in 3. mesto državnega prvenstva ter nagrado za življenjsko delo, ki jo je prejel Karol Drago Korošec na področju nogometa in balinanja. Nagrade je podelila podžupanja Občine Domžale, Renata Kosec.

Posebno zlato priznanje za dolgoletno delo v športu je prejel Primož Košak (TVD Partizan). Posebno bronasto priznanje za dolgoletno delo v športu so prejeli: Stanislav Žavbi ml. (Medobčinsko društvo invalidov), Damjana Berčič (Plesni klub Miki), Martina Mrak Tekavc (Plesni klub Miki), Bojan Dremel (Ženski košarkarski klub Domžale), Sead Rošić (Nogometni klub Domžale), Igor in Meta Zupan (Smučarski klub Ihan), Danilo Slavko Emberšič (Atletski klub Domžale) in Domen Jarc (Atletski klub Domžale). Navedena priznanja je podelil podžupan Občine Domžale, Marjan Ravnikar. Podeljene pa so bile tudi nagrade za mednarodne dosežke, plakete, pokali, zlati pokali, medalje in zlate medalje številnim izjemnim športnicam in športnikom.

“Prepričani smo, da so bili v množici uspešnih domžalskih športnic in športnikov, članov domžalskih športnih društev, tudi letos izbrani tisti, ki so v minulem obdobju največ prispevali k promociji športa, ne samo na občinskem, ampak tudi državnem in svetovnem nivoju. Strokovni svet Zavoda za šport in rekreacijo Domžale je sprejel končne odločitve za podelitev priznanj tistim, ki so zaznamovali leto 2020,” je ob letošnji podelitvi priznanj povedal v.d. direktorja Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Aleš Florjančič.Občina Domžale, Urad župana

Foto: Vido Repanšek

Oglasno sporočilo