KGT Papež, ponosni organizator evropskega prvenstva v letu 2017

0
2600

8. julija 2017 bo KGT Papež organizator 16. evropskega prvenstva na Veliko planino Sklep je bil sprejet 2. februarja na zasedanju evropskega izvršnega odbora v Gibraltarju. Evropska atletska zveza (EA) je odločila, da organizacijo povsem zaupa Sloveniji, in sicer Klubu gorskih tekačev Papež

Kot je povedal Tomo Šarf, predsednik Združenja za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije: “Odločitev Evropske atletske  zveze je bila v bistvu kar pričakovana, saj je v Kamniku že bilo uspešno izvedeno 26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih leta 2010. Povsem zaupamo prizadevnemu organizatorju KGT Papež  pod taktirko Dušana Papeža,  ki se je  že večkrat izkazal kot izkušen organizator, saj je  poleg SP leta 2010 že sedemkrat gostil  tekme za svetovni pokal v gorskih tekih – ekstremni tek na Grintovec.”

Dušan  Papež ponosno izjavlja, da je bilo s strani Evropske atletske zveze izkazano veliko zaupanje in priznanje: »Odlično smo se izkazali že z organizacijo svetovnega prvenstva leta 2010,  organizacija evropskega pa od nas zahteva ponovno resen in profesionalen pristop k organizaciji. Uspešno organizacijo iz leta 2010 bomo organizacijsko, logistično in tehnično   ponovili in nadgradili.  Proga Stranje –sv. Primož- Mala planina – Gradišče  se je že pred šestimi leti tekmovalcem vtisnila v spomin kot ena najlepših in najbolj slikovitih, edinstveno Veliko planino bomo ponovno ponesli v svet.  Mesto Kamnik  pa  bo center protokolarnega dogajanja. Verjamem, da s  številnimi prostovoljci in somišljeniki lahko naredimo prvenstvo, ki bo spet   odmevalo po svetu.

Čestitke za pridobitev kandidature so izrekli že predsednik  Svetovne zveze za gorske teke, Bruno Gozellino, in Roman Dobnikar, predsednik Atletske zveze Slovenije.

Mira Papež

tt1 WCh2010-Eritrea team celbrating WCh2010-Winners-Women WCh2010-WninnerS-men

Oglasno sporočilo