Mladinci Calcit Waterpolo državni podprvaki 2021

0
930

Mladinci Calcita so dosegli nov lep uspeh. V kategoriji U19 so morali priznati poraz samo proti premočnemu AVK Triglav Kranj.

V predtekmovanju z Gorico
Ekipi Calcita in VK Gorica sta si morali kot edini za uvrstitev med štiri že v četrtek izboriti vstopnico za sobotni finalni del. Kamničani so bili z 12 : 4 v letnem bazenu Pod skalo občutno boljši.

Boljši od Slovana
Sledil je finalni del v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju. V polfinalu jim je žreb namenil ekipo iz Ljubljane. Tekmeca sta se do polčasa izmenjevala v vodstvu in polčas zaključila z neodločenim izidom. V drugem polčasu so mladinci Kamnika stopili na plin in pred zadnjo četrtino povedli za tri gole. Ko je bila razlika že štiri gole, so se Ljubljančani tri minute pred koncem ponovno približali na dva gola. Končni rezultat je bil 14 : 10 za Kamnik.

V finalu spočiti Triglavani občutno boljši
Po slabi uri premora se je Calcit v finalu pomeril s Triglavani. Žreb je odločil, da so se Kranjčani izognili predtekmovanju, Mariborčanov pa v Kranj ni bilo in so se tako brez ene same tekme uvrstili neposredno v finale. Calcit je imel že v polfinalu kot tudi v finalu dva igralca manj za menjavo. Poleg tega so pred finalno odigrali že polfinalno tekmo in se je tako utrujenost že dodobra poznala. Že brez tega je Triglav veljal za absolutnega favorita, kar se je pokazalo tudi na igrišču in končnemu rezultatu 20 : 4.

Sokler: V finale smo vstopili utrujeni
»Triglav je veljal za favorita, saj je ekipa sestavljena iz številnih igralcev, ki igrajo tudi za člane. Imeli smo še krajšo klop, vendar smo kljub temu dali vse od sebe in smo tako ponosni na drugo mesto«, je bil objektiven kapetan ekipe Luka Sokler.

Za CALCIT WATERPOLO KAMNIK so igrali: Tim Burger, Aleksander Cerar, Ažbe Cerar, David Golob (g), David Lukič (1), Jošt Čarni (1), Marko Pilič, Matic Kordež, Luka Sokler (1) in Urban Zupan (1). Ekipo je vodil Aleš Komelj.

Dan vaterpolistov
V soboto 19. junija se bo z zaključnim turnirjem za U12 in U15 končalo državno prvenstvo vseh selekcij. Tekme bodo s spremljevalnim programom potekale na že tradicionalnem Dnevu vaterpolistov v kamniškem bazenu Pod skalo, upam, da kmalu tudi pod šotorom.

Aleksander Sokler
Fotografije: Aleksander Sokler


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here