Celoletni športni projekt Darka Flisa v počastitev 30 obletnice samostojne Slovenije

0
651

Darko Flis  je sedaj upokojenec in ima veliko časa za razne dejavnosti. Do upokojitve je delal kot varnostnik v zasebnem podjetju. Leta 1971 je začel trenirati karate, stil shotokan. Njegov dolgoletni trener je bil Takashi Tokuhisa, ki je ravno v tistem času prišel v Slovenijo iz svoje dežele Japonske, da bi tukaj poučeval to borilno veščino. Darko Flis je s tem, ko se je učil karate pri japonskem mojstru, spoznaval kvaliteto japonskih treningov in s tem pridobival širše znanje o tej borilni veščini, ki je v sedemdesetih letih bila zelo popularna v Evropi.

V osemdesetih letih se je tudi profesionalno boril v full – contaktu. Nadaljeval je tudi z nenavadnimi telesnimi rekordi npr. razbijanje strešnih opek itd. Lani, leta 2020 na predvečer praznika državnosti, 24.06. (vstopa 30 letnice), je začel v počastitev samostojne Slovenije svoj karate projekt z naslovom 1000 karate kat do konca leta 2020, ki ga je uspešno končal, oz. presegel, saj je do konca lanskega leta 2020 naredil več kot 4000 karate kat. V tem projektu so ga podpirali v društvu upokojencev Domžale na več  lokacijah. Ko je izvajal te karate kate, je bil prisoten tudi ing. Boris Čampa, ki je v tem društvu zadolžen za šport. Vse te karate kate so tudi pisno evidentirane. Omenimo lahko tudi, da so Darku omogočili njegov karate nastop v Nordung centru Vitanje na dan, ko je šestkolesnik iz Nase pristal na Marsu, s tem je hotel pokazati svojo navdušenost nad sodobno znanostjo. Vesel pa je tudi, da je lahko izvedel svoj karate nastop na domžalskem stadionu v času, ko je slovenska olimpijska bakla bila v Domžalah, ko se letošnje olimpijske igre izvajajo v Tokiu – Japonska. To mu je omogočilo tudi društvo upokojencev Domžale, katerega predsednik je sedaj tudi Toni Prus. Celotni projekt za počastitev 30 letnice samostojne Slovenije je končal na javno znani lokaciji v Sloveniji dne 23.junija 2021 in naredil v vsem tem času (12 mesecev) 8400 karate kat.

Je član Društva upokojencev Domžale, član Težkoatletskega kluba Domžale, v čigar prostorih je tudi začel s tem projektom, in član Karate kluba Olimpija Ljubljana.

BB

Oglasno sporočilo