Mengeški orliči odlično poleteli v novo sezono

0
798

Kdor čaka, tudi dočaka. In po skoraj enoletnem prisilnem čakanju, ki so mu botrovali ukrepi proti širjenju novega koronavirusa, so prve tekme znova dočakali tudi mladi smučarski skakalci v Sloveniji. Na njih so se mengeški upi spet odrezali imenitno.
Na »zimskem« državnem prvenstvu na 75-metrski napravi v Velenju so si varovanci trenerja Aleša Selaka in njegovega pomočnika Luke Brnota v poletni pripeki priskakali tri kolajne. Med kadeti, starimi do 15 let, se je s tretjim mestom izkazal Benjamin Bedrač, ki se je zatem udeležil še tekme za slovenski pokal v Mislinji in v konkurenci do 16 let zasedel četrto mesto.
Med leto mlajšimi skakalci pa sta kar dva orliča iz SSK Mengeš poletela na zmagovalni oder: Nik Bergant Smerajc se je ovenčal z naslovom državnega podprvaka, Timo Šimnovec pa se je kljub padcu po pristanku pri največji daljavi tekme (73 m) okitil z bronastim odličjem. Med 59 tekmovalci je njun uspeh z dvanajstim mestom dopolnil Alen Pestotnik.
Med kadetinjami, starimi do 14 let, se je s šestim mestom zelo dobro odrezala Živa Andrić, ki je pred tem v svoji starostni kategoriji (do 13 let) na državnem prvenstvu v Kranju skočila do bronaste kolajne. In to kljub temu, da je po prvem skoku podrsala po tleh, zaradi česar je prejela nižje ocene za slog. Med mlajšimi kadeti (do 13 let) se je Alenu Pestotniku s četrtim mestom le za malo izmuznilo odličje. V konkurenci dečkov, starih do 12 let, si je diplomo prislužil Jaka Perne, ki je zasedel šesto mesto, dobro je nastopil tudi Erik Tomažič, ki je med 44 skakalci pristal na 18. mestu.
Uspešni nastopi mengeških upov so še en dokaz dobrega dela v klubu, v katerem prisrčno vabijo vse otroke, ki bi se radi preizkusili v tem lepem športu, da se jim pridružijo. Vse potrebne informacije o treningih boste dobili pri predsedniku kluba Boštjanu Ekartu (041/767-397) in trenerju Alešu Selaku (041/750-404).

Besedilo: Š. M.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here