V prvem krogu z Olimpijo

0
532

Ob 18. uri je na Brdu pri Kranju potekal žreb tekmovalnih parov 1. SNL za sezono 2021/22. Ples kroglic je na sedežu Nogometne zveze Slovenije določil, da se bodo varovanci Dejana Djuranovića v 1. krogu Prve lige Telemach – gre za novo ime državnega prvenstva – pomerili z ljubljansko Olimpijo.

Uvodno dejanje prvoligaške sezone 2021/22 je v Domžalah na sporedu 17. julija, medtem ko bo prvo gostovanje 25. julija odigrano v Ljudskem vrtu pri NK Maribor. V tretjem krogu državnega prvenstva bo nasprotnik Domžal sežanski Tabor. Jesenski del, ki bo potekal do 11. decembra, bo vseboval 20 krogov, dogajanje po zimskem premoru pa se bo nadaljevalo 25. februarja. Prvenstvo se bo meseca maja zaključilo s sosedskim derbijem proti Radomljam.

Prve pokalne tekme bodo odigrane 15. septembra, moštva, ki nastopajo v evropskih kvalifikacijah (Domžale, Maribor, Mura in Olimpija) pa se bodo omenjenemu tekmovanju priključila naknadno.

Prvo ligo Telemach bodo v novi sezoni sestavljali: NK Domžale, NK Celje, NK Maribor, NK Olimpija, NŠ Mura, NK Aluminij, NK Bravo, NK Tabor Sežana, FC Koper in NK Radomlje.

Pari 1. kola Prve lige Telemach 2021/22:
Domžale – Olimpija
Bravo – Radomlje
Aluminij – Koper
Celje – Maribor
Mura – Tabor Sežana
Besedilo: Nejc Berce

Foto: NZS

 

Oglasno sporočilo