Judo klub Komenda žanje uspehe tudi v tujini

0
1006

Mednarodne priprave in judo turnir Mala Evropa Prnjavor – BiH 2021

Mladi judoisti so se med 10.8.2021 in 16.8.2021 na novo sezono pripravljali na mednarodnih judo pripravah v Prnjavoru v Bosni in Hercegovini, ki jih organizira domači Judo klub SokoM. Glavni dogodek – Judo turnir Mala Evropa se je odvil v soboto, 14.8.2021, ko smo s 16 tekmovalci Judo kluba Komenda kot edini predstavniki Slovenije zastopali našo državo.

Tekmovalo je 396 judoistov iz 9 držav. Na velikem in močnem prvenstvu Balkana so se borili judoisti iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Srbije, Romunije, Bolgarije, Moldavije, Hrvaške, Ukrajine in Slovenije.

Judo klub Komenda je osvojil 15 odličij, saj so nekateri naši borci nastopili v dveh starostnih kategorijah, tudi med starejšimi. Zlato kolajno so osvojili Karim Veinhandl, Lamar Širec in David Lazić, v zadnjih sekundah finalne borbe pa je se je zlato izmuznilo tudi po mnenju mnogih gledalcev tekme najboljšemu tekmovalcu v svoji kategoriji Žigi Klariču, ki se je prav tako razveselil zasluženega srebra. Druga sta bila tudi Leon Adrović in Mina Jenko. Ponosni smo tudi na vse bronaste kolajne, ki na tako močnem tekmovanju vsekakor pomenijo trdo delo in velik napredek naših judoistov. Tretji so bili: Maj Lokar Gros, Brina Frece, Žana Lazić, Lan Širec ter Haya Veinhandl Obaid in Rua Kvapil, ki sta nastopila v dveh starostnih kategorijah in kar v obeh osvojila 3. mesto.

Na pripravah so vsakodnevno potekali judo treningi na prostem – tatami je namreč stal pod šotorom na robu gozda, kjer so bile temperature nekoliko prijetnejše kot v dvorani. Vodili so jih izkušeni in priznani trenerji iz tujine. Ker so bile temperature krepko preko 30˙C, smo vsak dan odšli tudi na bazen ter se nekoliko ohladili. Po tekmi smo si privoščili vrhunsko regeneracijo v zdravilnem notranjem termalnem bazenu Banja Kulaši s posebno bazično vodo. Zadnji dan priprav je rojstni dan praznoval naš član Žiga in smo ga presenetili s torto.

Vsekakor je bila to odlična izkušnja za mlade judoiste, ki se že intenzivno pripravljajo na državna prvenstva, ki jih čakajo jeseni.

REZULTATI TURNIR MALA EVROPA:

Absolutna kategorija članov, mladincev in kadetov:
Žiga Klarič – 2. mesto
Haya Veinhandl Obaid – 3. mesto
Maj Lokar Gros – 3. mesto
Brina Frece – 3. mesto
David Lazić – 3. mesto
Matej Mally – 7. mesto

Kategorija do 15 let:
David Lazić – 1. mesto
Haya Veinhandl Obaid – 3. mesto
Rua Kvapil – 3. mesto
Leon Adrović – 5. mesto
Bine Eržen – 5. mesto
Karim Veinhandl – 7. mesto
Tia Virant – 7. mesto

Kategorija do 13 let:
Karim Veinhandl – 1. mesto
Mina Jenko – 2. mesto
Leon Adrović – 2. mesto
Žana Lazić – 3. mesto
Rua Kvapil – 3. mesto
Jorik Kvapil – 7. mesto

Kategorija do 11 let:
Lan Širec – 3. mesto
Jorik Kvapil – 5. mesto
Lamar Širec – 7. mesto

Kategorija do 9 let:
Lamar Širec – 1. mesto.

Katarina Kumer


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here