Kronika Policijske postaje Kamnik (od 23.8. do 28.8.2021)

0
730

23.8.2021
NAJDEN DENAR
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla denar, ki ga je našla na cesti v Domžalah na Kopališki ulici v bližini teniških igrišč. Občana-ko, ki je izgubil omenjeni denar naprošamo, da se zglasi na policijski postaji Kamnik in denar prevzame.

PROMETNA NESREČA
V Mengšu se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri so udeleženci izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POLICIJSKO PRIDRŽANJE
Policisti so v večernem času obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil povzročitelj le-te močno pod vplivom alkohola, v samem postopku pa je bil žaljiv do policistov na kraju, vpil in žalil z neprimernimi besedami. Ukazov, naj se umiri, ni upošteval, zato so ga možje postave pridržali do iztreznitve in proti njemu uvedli prekrškovni postopek.

24.8.2021
SAMOUK NA VOŽNJI
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, katerega je le ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25.8.2021
PROMETNA NESREČA
V naselju Volčji Potok se je zgodila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti 22 – letnega voznika, ki je trčil v vozilo na prednostni cesti. Vozniku je bil na kraju zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

26.8.2021
POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznani storilec je v industrijski coni Žeje, z neznanim orodjem na vzvod, skozi prednja voznikova vrata poskušal vlomiti v vozilo, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA GOLJUFIJE
Pred dvema letoma je občanka, preko družbenega omrežja Facebook, spoznala neznanega moškega, ki jo je na goljufivi način prepričal, da mu je na bančni račun v Italiji nakazala večjo vsoto denarja. Kaj ji je neznanec obljubljal ni znano, policisti pa bodo o dogodku obvestili pristojno sodišče.

27.8.2021
NEZAKONITO PREBIVAL IN DELAL V RS
Policisti so bili s strani Finančnega urada Ljubljana obveščeni o nadzoru in kontroli gradbišča. Med nadzorom je bil zaloten moški drž. Bosne in Hercegovine, ki je nezakonito prebival v Republiki Sloveniji in opravljal delo na črno na omenjenem gradbišču. Tujcu je bila izdana odločba o vrnitvi v svojo matično državo.

GLASNA GLASBA
Policisti so bili obveščeni o preglasni glasbi v Godiču in posledično motenje nočnega miru in počitka. Na kraju je bila kršitev javnega reda in miru zaznana neposredno s strani policistov, ki so organizatorki zasebne zabave izdali plačilni nalog.

28.8.2021
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Perovega v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

TATVINA V LJUBLJANI
Neznani storilec je v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, izkoristil nepazljivost občanke in izvršil tatvino dveh mobilnih telefonov in odšel neznano kam. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA
Na Šolski ulici je prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil, zaradi neprilagojene hitrosti voznika pri zavijanju desno na Šolsko ulico. Mladoletnik je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, tako da mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Policija Kamnik

 

Oglasno sporočilo