Kaj dogaja v Centru za mlade Domžale v februarju

0
654

Februar je v Centru za mlade Domžale mesec, ko se ponovno začenja vpis v jezikovne tečaje. Mladim ponujamo pester nabor jezikov – od temperamentne španščine, klasične francoščine, nemščine, naučite pa se lahko tudi malo bolj eksotične nizozemščine. Španščina poteka v treh stopnjah (dve začetni in nadaljevalna, ostalim tečajem pa se lahko priključite tudi brez predznanja. Vsi tečaji potekajo preko spleta.

Na novo se odpira tudi skupina čuječnosti, Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. Uvodni tečaj čuječnosti bo potekal preko spleta vsak četrtek ob 18h, trajal pa bo dve uri in pol. Osmim srečanjem smo dodali tudi šesturno sobotno delavnico.

Vadbi pilatesa smo dodali tudi uro joge, tako da lahko poskrbite tudi za svoje telo, ga raztegnete, okrepite in hkrati umirite svoj um.

Otroci se še vedno lahko priključijo fotografskim in ustvarjalnim delavnicam, mladi pa lahko v prostem času preizkusijo svoje znanje o različnih temah s sodelovanjem na mesečnih Kahoot kviz turnirjih!

Od 10. februarja do 11. marca bo v Centru za mlade Domžale na ogled fotografska razstava Žige Lupše, gostujočega dijaka iz Mladinskega centra Litija z naslovom Ogledalo čustev.
Vabljeni k ogledu!

Več informacij o vsem in še več najdete na socialnih omrežjih Centra za mlade Domžale (IG: czm_domzale; FB: czm.domzale) in na spletni strani www-czm-domzale.si.
_____________________________________________________________________

Predavanja za starše

Center za mlade Domžale organizira serijo predavanj za starše z namenom, da se odrasli pobliže spoznajo s pomembnimi temami, s katerimi se vsakodnevno srečujejo.
Predavanji bosta potekali predvidoma v živo, če to ne bo mogoče, pa preko Zooma. Izvajalke predavanja so Lidija Bašič Jančar, Lili Kodelja in Ana Porenta, zakonske in družinske terapevtke iz Študijsko-raziskovalnega centra za družino, enota Domžale.

Prvo predavanje z naslovom »Razvoj možganov pri otroku in mladostniku in pomen odnosov za njihov polni razvoj« bo potekalo v četrtek, 17. februarja ob 18. uri. Na predavanju bomo govorili o odnosu med staršem in otrokom kot najpomembnejšim prostorom otrokovega polnega razvoja. Najmočnejši vzgib človekove notranjosti od rojstva dalje je potreba po stiku.

Drugo predavanje z naslovom »Najstnikova jeza-nočna mora staršev« bo potekalo 24. marca 2022 ob 18. uri. Na tem predavanju bomo govorili o zahtevnem obdobju najstništva kot obdobju silovitih čustvenih sprememb, izbruhov, menjavanj razpoloženj ter vlogi staršev v tem obdobju.

Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali na 040/255-568.

Vabljeni!

Oglasno sporočilo