Lanska zgodba se je ponovila. NK Domžale so se uvrstile v polfinale pokalnega tekmovanja

0
376

Četrtfinalni obračun med Mariborom in Domžalami je še drugo leto zapored pripadel rumenim bojevnikom, ki so se v polfinalu Pokala Union pridružili nogometašem Celja, Brava in Kopra. V Ljudskem vrtu sta za veselje Domžalčanov poskrbela Ibričić z mojstrovino in Georgijević, ki je zadel še na tretji zaporedni tekmi.

”Vedeli smo, da srečanje odloča o polfinalistu in naša želja je bila napredovanje. To nam je uspelo doseči, zato čestitke fantom, ki so prikazali disciplinirano in odgovorno igro. Med 10. in 25. minuto smo sicer imeli nekaj težav, a nato smo vzpostavili pravo ravnotežje. Igra je potekala po naših željah. Stopili smo nazaj, Mariboru prepustili jalovo premoč, svojo priložnost pa uspešno iskali skozi prekinitve in protinapade. Dvakrat smo zares lepo zadeli in zaradi tega je bilo lažje igrati,” je po zmagi v Ljudskem vrtu povedal strateg Dejan Djuranović.

Po drugi zaporedni uvrstitvi v polfinale pokalnega tekmovanja preko Štajercev je Djuranović nadaljeval: ”Maribor si izrazitih priložnosti ni pripravil, poskušali so le s predložki s strani. Po drugem golu je prišlo do izključitve pri domačih, ki nam je malce olajšala delo, a v nogometu vemo, kako je. V zadnjih minutah se je zakuhalo. Maribor je znižal, toda na našo srečo in veselje je ostalo pri 1:2. Seveda sem si želel mirnejši zaključek tekme, toda domači so po golu v 90. minuti šli na vse ali nič in v takšnih trenutkih se lahko vse obrne na glavo.”

Dodal je: ”Pokal je specifično tekmovanje, kjer moraš vselej zmagovati, če želiš priti do konca. V četrtfinalu so izpadla tri kvalitetna moštva. Mura, Maribor in Olimpija sodijo v sam vrh slovenskega nogometa, četrto mesto v državnem prvenstvu torej v letošnji sezoni najverjetneje ne bo vodilo v Evropo. V pokalu je tako potrebno vsakogar premagati. Maribor nam je uspelo izločiti, kdo bo nasprotnik v polfinalu pa ni pomembno, saj šteje le lovorika.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo