Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2.1. do 8.1.2023)

0
606

2.1.2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KAMNIKU
Neznanec je neovirano pristopil do balkonskih vrat terase stanovanjske hiše v naselju Kamnik, kjer je s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata in prišel v notranjost hiše, iz katere je odtujil zlatnino in večjo količino denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

3.1.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Kovinarski cesti 36 v Kamniku. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

ZLORABA BANČNE KARTICE
Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil zlorabo bančne kartice, ki jo je zlorabil neznani storilec, ki je opravil nakup in ga tako oškodoval za večjo vsoto denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

4.1.2023
POVOŽENJE DIVJADI
Na Fužinah je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval prednji del vozila. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan je obvestil, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke na naslovu Potok pri Komendi našel bankovec v reži bankomata. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

5.1.2023
VINJENA VOZNICA
Na kamniški Obvoznici je bila ustavljena voznica osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 1.25 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

6.1.2023
SAMOUK NA VOŽNJI
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, katerega je le ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta v Kamniku kršitelju zasegla samozapiralni vrečki z neznano snovjo zeleno rjave barve rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZASEG PIROTEHNIČNIH SREDSTEV
Policisti so v centru Kamnika imeli postopek z mladoletno osebo, ki je imela pri sebi dva kosa pirotehničnih sredstev (petarde). Ugotovljeno, da gre za prepovedano pirotehniko, katera je bila na podlagi zapisnika zasežena. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

GLASNA GLASBA V LOKALU
Policisti so bili obveščeni o glasni glasbi in kršenju nočnega miru in počitka v enem izmed Kamniških lokalov. Na kraju so zaznali več prekrškov in sicer, kajenje v lokalu, predvajanje glasne glasbe in pa prekoračitev obratovalnega časa lokala. Zoper vse kršitve bodo policisti ustrezno ukrepali.

7.1.2023
PROMETNA NESREČA
V naselju Zagorica nad Kamnikom se je zgodila prometna nesreča z manjšo
materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo
v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda
prometne nesreče.

NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno, da je partner že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo izven zakonsko partnerico in jo spravljal v podrejeni položaj. Po prihodu policistov na kraj je vinjeni kršitelj vpil na mimoidoče in na policiste. Ker se kljub zakonitim ukazom policistov naj preneha s kršitvijo ni pomiril, mu je bila
na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelj je bil odpeljan v prostore za pridržanje. Prav tako pa je bil storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 členu ZNPPOL, ki ga je dežurni preiskovalni sodnik potrdil in podaljšal še za 15 dni. V zvezi kaznivega dejanja Nasilja v Družini bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

8.1.2023
POŠKODOVANJE POŠTNEGA NABIRALNIKA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanem poštnem nabiralniku, ki ga je neznani storilec preko noči poškodoval s pirotehničnim izdelkom in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Snovik je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo