Judoisti po tekmovanju ostali še na mednarodnih pripravah

0
213

V soboto, 30.10.2021 so se štirje judoisti JK Komenda udeležili mednarodnega turnirja Iršičev memorial, ki ga je odlično organiziral Judo Klub Železničar Maribor in je potekal v Športni dvorani Lukna v Mariboru.
Svojo skromno udeležbo so tekmovalci JK Komenda povečali tako, da so skoraj vsi nastopili v dveh starostnih kategorijah, poleg svoje še med starejšimi. Nastopilo je 186 tekmovalcev, iz 43 klubov in 5 držav: Slovenije, Avstrije, Italije, Češke in BiH. Tekmovanje je bilo kar zahtevno, saj so se ga udeležili odlično pripravljeni tekmovalci iz močnih klubov iz tujine. Kljub vsemu so se tudi Kamničani: Matej, Brina, Žiga in Maj dobro odrezali.
Najboljši je bil petnajstletni Maj Lokar Gros, ki je osvojil kar dve kolajni. Najprej se je dobro boril v kategoriji U16, kjer je po dveh zaporednih zmagah, tretjo po nekoliko nepošteni sodniški odločitvi izgubil zaradi treh zaradi kazni (shido) in na koncu osvojil 3. mesto. Vse to je bilo poplačano v kategoriji U18, kjer je osvojil 1. mesto.
Odlično se je borila tudi Brina Frece, ki je prav tako z dvema zmagama v kategoriji U18 osvojila 2. in z dvema zmagama med članicami 4. mesto. Brez kolajne sta tokrat ostala Žiga Klarič in Matej Mally, ki bosta nedvomno naslednjič uvrščena še višje.
Judoisti so po končani tekmi ostali v Mariboru in se naslednji dan udeležili mednarodnih judo priprav, kjer so v borbah poizkusili uporabiti naučeno znanje.

REZULTATI:
U16
Maj Lokar Gros – 3. mesto
Matej Mally – 5. mesto
U18
Maj Lokar Gros – 1. mesto
Brina Frece – 2. mesto
Člani
Brina Frece – 4. mesto
Žiga Klarič – 7. mesto

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo