Kronika policijske postaje Domžale (od 1.11. do 7.11.2021)

0
896

01.11.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec izkoristil odsotnost oškodovanca in mu odtujil zaklenjeno moško  tracking  kolo  znamke  Giant.  Materialna  škoda  znaša  1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.11.2021 – VLOM V HIŠO
Policisti  smo  bili  obveščeni  o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  s  primernim  orodjem  in  na  vzvod vlomil v hišo skozi zaklenjena  lesena  terasna  vrata,  iz  notranjosti pa odtujil gotovino in nakit.  Materialna  škoda  znaša  skupno 1.700 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

2.11.2021 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec  med  zgornji rob voznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet in tako vrat odprl na vzvod. Nadalje je pregledal notranjost ter iz torbice,  ki  je  bila  v  prtljažnem  prostoru  odtujil  70  UER gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.11.2021 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec med zgornji rob sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet  in  tako vrata poskušal odpreti, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Pri tem je nastala materialna škoda,  ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.11.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno, da so bili v prometni nesreči udeleženi trije vozniki  OA.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi prekratke varnostne razdalje  enega izmed voznikov. Eden izmed udeležencev je na kraju tožil za bolečinami,  zaradi  česar  je  bil  z  reševalnim  vozilom odpeljal v UBKC Ljubljana.  Na  vozilih  je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli
25.300 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

2.11.2021 – KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  goljufiji. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec  lažno  zatrjeval  oškodovancu,  da  bo  za  kratkoročna  posojila različnim  posojilojemalcem zaslužil z obrestmi in ga s tem zapeljal, da mu je  oškodovanec izročil denar v skupni višini okoli 80.000 EUR, nakar pa ga je osumljeni NN zadržal zase. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je NN voznik brez da bi ustavil, zapeljal iz neprednostne ceste  na prednostno v trenutku, ko je po glavni cesti pripeljal voznik OA, kateri  se  je trčenju poskušal izogniti in zapeljal desno na bankino, nato pa  v  obcestni  jarek.  Do  trka  med  vozili ni prišlo. NN voznik je nato odpeljal  naprej,  ne  da  bi  nudil  svoje  podatke oškodovancu. Na vozilu oškodovanca   je   nastala  materialna  škoda,  ki  znaša  okoli  200  EUR, oškodovanec  pa  se  v  prometni  nesreči  ni telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

3.11.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in  voznica  OA.  Do  prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni  razdalji voznika OA. Udeleženka je na kraju tožila za bolečinami v  hrbtenici  in  vratu  in  je nato sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Materialna škoda na obeh vozilih znaša okoli 520 EUR. Policisti so na kraju povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

3.11.2021 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE NA MOPEDU
Policisti  so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  s parkiranega mopeda odtujil registrsko tablico  in  s  tem  dejanjem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3.11.2021 – VLOM V KLET
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v klet. Na kraju je bilo ugotovljeno, da  je  NN storilec na vzvod skoti lesena vrata vlomil v klet gospodarskega poslopja  in  iz  notranjosti  odtujil  alkoholno in brezalkoholno pijačo v skupni vrednosti okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo  in nato s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

4.11.2021 – VLOM V ZAPUŠČENO HIŠO IN GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v zapuščeno hišo in garažo. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je  NN  storilec iz zaklenjene stanovanjske hiše in zaklenjene  garaže odtujil starejši fotoaparat in ponev za pečenje v skupni vrednosti  okoli  100  EUR,  tako  da je s silo telesa odprl zadnja terasna vrata stanovanjske hiše ter s silo telesa odprl garažno okno, pri tem pa na stavbnem  pohištvu  stanovanjske  hiše  napravil  okoli  250 EUR materialne
škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.11.2021 – TATVINA ARTIKLA IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla iz trgovine. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec izpred glavnega vhoda trgovine odtujil regal za  drva  in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 652,49 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.11.2021-   ODKLON PREIZKUSA ALKOHOLIZIRANOSTI, ODREJENO PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP IN ZAČASNO ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika  OA, kateri je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP.  Prav tako mu je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje po 113/a. členu  ZP-1. Na kraju se je kršitelj tudi nedostojno vedel do policistov in ju zmerjal, zoper njega pa so bila uporabljena prisilna sredstva. Policisti bodo  zoper njega napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče skupaj z
njegovim vozniškim dovoljenjem.

5.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  smo  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije med osebnim avtomobilom  in  tovornim  vozilom.  Do  prometne  nesreče je prišlo zaradi neprimerne varnostne razdalje voznice osebnega avtomobila. Materialna škoda znaša  za  okoli  5.000 EUR. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

5.11.2021  –  KAZNIVO  DEJANJE  NASILJE  V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA PO 60 ČL. ZNPPOL
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  kaznivem  dejanju  Nasilja  v  družini. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je storilec z svojo izven zakonsko partnerico v daljšem obdobju ponižujoče in grdo ravnal, jo udaril, ji grozil z grožnjo z neposrednim  napadom  na  življenje  in  telo  in  jo  s psihičnim nasiljem (vpitjem,   žaljenjem,   zmerjanjem,   omejevanjem  svobode  gibanja),  ter omejevanjem  njenih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Zaradi  slednjega  je bil storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL. Policisti nadaljujejo z delom.

5.11.2021 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  s  primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost  hiše  skozi  lesena  vhodna vrata, notranjost pregledal nato pa zapustil  kraj  dejanja ne da bi karkoli odtujil. Materialna škoda znaša za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7.11.2021  – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Policisti smo bili s strani tujega državljana obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja  tovornega  vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega rezervoarja tovornega vozila tekom noči odtujil za okoli 150 l.  dizelskega  goriva  in  s  tem  oškodoval  lastnika  za  okoli 210 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

07.11.2021 – VLOM V NOVOGRADNJO IN TATVINA TOPLOTNE ČRPALKE
Policisti  smo  bili obveščeni o vlomu v novogradnjo – hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec s primernim orodjem prerezal ograjo ter nato vstopil v notranjost odklenjene novogradnje – stanovanjske hiše od koder je nato  odtujil toplotno črpalko in daljinski ključ za odpiranje vrat. Skupna materialna  škoda  znaša  cca. 7.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

07.11.2021 – VLOM V HIŠO
Policisti  smo  bili  obveščeni  o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  s  primernim  orodjem in na vzvod, skozi pritlično okno, vlomil  v  stanovanjsko  hišo  ter  iz  notranjosti  odtujil  nakit. Skupna materialna škoda znaša cca. 5.300 EU. Policisti nadaljujejo z delom.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo