Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2.11. do 7.11.2021)

0
304

2.11.2021
PONAREJEN BANKOVEC
V poslovalnici Nove Ljubljanske banke so odkrili bankovec za 100 eurov, ki naj bi bil ponarejen. Policisti smo bankovec zasegli in ga poslali v ekspertizo.

PIJAN VOZNIK
Policisti so imeli v naselju Loke v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, na podlagi tega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo v kratkem srečal tudi s sodnikom.

POVOŽENA DIVJAD V KOMENDI
Občan je policiste obvestil, da je na regionalni cesti Komenda-Vodice trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

3.11.2021
VDOR V RAČUNALNIŠKI SISTEM
S strani odgovorne osebe iz dveh podjetij na območju Kamnika smo bili obveščeni o nedelovanju računalnikov oziroma zablokiranju le teh. Ugotovljeno, da je neznani storilec opravil vdor v računalniški sistem firme in v zameno za povrnitev prvotnega stanja zahteval denarno odškodnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PRAŠNATE SNOVI
Policistka je v centru Kamnika kršitelju zasegla zavitek z neznano prašnato snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ROP
Neznan storilec je v času zaključevanja oziroma zapiranja trgovine, vstopil do blagajne in od zaposlene z nožem v roki zahteval dnevni izkupiček ter zbežal neznano kam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o tem pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

5.11.2021
TATVINA KATALIZATORJA
Neznani storilec je na parkirišču Zikove ulice iz vozila znamke Opel, odtujil katalizator in s tem oškodoval občanko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Duplice v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

6.11.2021
POSKUS VLOMA V HIŠO
Neznana storilca sta pristopila do stanovanjske hiše na Bevkovi ulici, kjer sta skozi pritlično okno kopalnice poskušala vstopiti, vendar ju je razbita vaza, ki je bila postavljena na notranji polički pregnala od dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V HIŠO
Neznani storilec je med 17:30 in 19:30 uro na vzvod, skozi pritlično okno vlomil v hišo, iz katere je odtujil denar in odšel neznano kam. Na kraju so policisti zavarovali primerne sledi za nadaljnjo obravnavo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

7.11.2021
PROMETNA NESREČA
Na parkirišču Arboretuma v Volčjem Potoku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo