Kronika Policijske postaje Kamnik (od 13.12. do 19.12.2021)

0
317

13.12.2021
TATVINCA
V trgovini Lidl je občan izvedel tatvino artikla v skupni vrednosti 5,98 eur, kar je opazil varnostnik in ustrezno ukrepal. Kaj točno je težilo občana, da je zaradi tega nespametnega dejanja očrnil svoje dobro ime in spoštovanje ni znano, se bo pa vseeno srečal s sodnikom in ne z dobrimi možmi, ki obdarujejo v mesecu decembru.

LUKNJAČ PONOVNO NA DELU
Policisti so v Kamniku obravnavali poškodovanje vozil v garažni hiši, kjer je neznani storilec tokrat prerezal pnevmatike na dveh vozilih. Policisti bodo kamniškega »luknjača« poskušali izslediti. Domnevamo, da je omenjeni pravi odvisnik od takšnih traparij, saj se je ponovno pojavil po parih mesecih oddiha.

VROČE PRED SUPERNOVO
Kaj je tako razjezilo občana, da se je nepojemljivo nesramno vedel do prijavitelja in ga obmetaval z surovimi neprimernimi besedami, ve le storilec sam. Glede na to v kakšnem času živimo, bo po vsej verjetnosti potrebno uvesti novo cepivo. Takšno, ki bo ljudi navdalo s strpnostjo, medsebojnim razumevanjem in ljubeznijo. Kršitelj je prejel decembrsko darilo v obliki plačilnega naloga.

14.12.2021
PROMETNA NESREČA
V Mostah se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženki izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA IZ VOZILA
Neznani storilec je v Domžalah iz odklenjenega vozila, odtujil več kosov orodja. Storilec je pomislil, da je dan odprtih vrat in si izbral orodje s katerim bo po vsej verjetnosti popravil marsikatero okvaro po naselju Domžale. Policisti bodo »orodjarja« poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

15.12.2021
INTERVENCIJA
Policisti so v okolici Kamnika obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se zaradi neopravljenih hišnih opravil v lase skočila oče in sin. Oba sta prejela plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Nauk zgodbe je, da bi oba denar za kazen sedaj lahko funkcionalno porabila in si omislila hišno pomočnico.

SPLETNI GOLJUF
Občanka se je zglasila in prijavila kaznivo dejanje goljufije preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da je občanka preko spleta prodajala artikel, pri tem pa se ji je javil možni kupec, ki jo je zavedel. Naivno mu je posredovala podatke bančnega računa, da ji za kupljen artikel nakaže denar, pri čemer je oškodovanka na strani www.post.si vnesla podatke svoje bančne kartice iz katere je bila nato opravljen nakup v višini 559,89 eur na neznan račun oziroma storitev. Policisti bodo zoper » goljufivca » ustrezno ukrepali.

16.12.2021
PROMETNA NESREČA
V Vrhpoljah se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu in vožnje pod vplivom alkohola. Udeleženca sta zadobila lahke telesne poškodbe in sta sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelj pa se bo v kratkem srečal s sodnikom za prekrške.

17.12.2021
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta na avtobusni postaji Kamnik kršitelju, zasegla folijo z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno rjave barve in plastificirano samozapiralno vrečko z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

GLASNA GLASBA IN PREKORAČITEV OBRATOVANJA
Policisti so bili obveščeni o preglasni glasbi, ki se sliši iz lokala na Ljubljanski cesti v Kamniku posledično pa motenje nočnega miru in počitka. Na kraju ugotovljena kršitev obratovalnega časa lokala v katerem se je nahajalo večje število oseb, ki se pod vplivom alkohola veselo po decembrsko zabavajo. Sledi predlog pristojnemu inšpektoratu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Korenovi cesti obravnavali prometno nesrečo, zaradi izsiljevanja prednosti voznice, ki je izsilila prednost vozniku cisterne, ki je začel ustavljati vozilo, da bi preprečil trk, vendar je vlečno vozilo zaradi danih snežnih vremenskih razmer začelo zanašati tako, da je trčil v njeno vozilo in pa parkirano vozilo. »Pogumna voznica« je na kraju prejela plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke na bencinskem servisu na Perovem. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PROMETNA NESREČA
Na Novem trgu se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik zaradi nepravilnega prehitevanja in vožnje pod vplivom alkohola. Voznica je zadobila lahke telesne poškodbe in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelj, pa si je na kraju prislužil plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V HIŠO
Neznani storilec je v popoldanskem času v naselju Gmajnica, skozi balkonska vrata v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil kuverto z denarjem in pa notranjo brezžično alarmno centralo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

DECEMBRSKA ŽURKA V MENGŠU
Policisti so posredovali v Mengšu, kjer so obiskali žur, kjer je gospodič predvajal preveč glasno glasbo, s katero si je prislužil plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo